Από ποια πάθηση προστατεύει το σπιτικό φαγητό
ONMED.GR
Όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αγνά και θρεπτικά.
«Το φαγητό εκτός σπιτιού συνδέεται με τη χαμηλή διατροφική αξία και την παχυσαρκία στους εφήβους, καθώς και με την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη και τα αυξημένα τριγλυκερίδια», δηλώνει ο Geng Zong από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Το υπερβολικό βάρος αποτελεί το έναυσμα για την εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί τόσο η «πανδημία» παχυσαρκίας όσο και η «πανδημία» διαβήτη είναι το σπιτικό φαγητό.
Σύμφωνα με τον Zong, το μαγείρεμα στο σπίτι βοηθά να αποφύγουμε επεξεργασμένα υλικά και ανθυγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στα πρόχειρα γεύματα που αγοράζουμε απ' έξω...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr