Light τάρτα λεμονιού

Light τάρτα λεμονιού

Κάποιοι από εμάς δεν ζουν χωρίς γλυκό. Αυτή είναι μία συνταγή για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας χωρίς τύψεις.

Υλικά

Για τη ζύμη:
● 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 90 γραμμάρια μαργαρίνη Becel
● 1 κ.σ άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα:
● 2 αυγά ολόκληρα
● 2 ασπράδια αυγών
● 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
● 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
● 75 ml λικέρ λεμοντσέλο
● 200 ml κρέμα γάλακτος light

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, σε ένα μπολ, μέχρι το μείγμα να κάνει «τρίμματα».

2.Προσθέτετε λίγο κρύο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.

3.Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ρηχό ταψάκι, τρυπάτε με ένα πιρούνι την επιφάνειά της σε διάφορα σημεία και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.

4.Χτυπάτε τα ασπράδια και τα αυγά, ρίχνετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε όλα μαζί. Ρίχνετε στο μείγμα το ξύσμα,τον χυμό λεμονιού και το λικέρ.

5.Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθετείτε από πάνω της αλουμινόχαρτο.

6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς (στον αέρα) για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-12 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί η βάση.

7.Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και προσθέτετε σταδιακά το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας.

8. Ρίχνετε το μείγμα σας στο ταψί πάνω από τη βάση της τάρτας και ψήνετε στους 150 βαθμούς (στον αέρα) για περίπου 25 λεπτά έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.

DPG Network