4 τροφές που πρέπει να τρως οπωσδήποτε τις μέρες που έχει μπόλικη ζέστη

Πατούλια Κατερίνα
4 τροφές που πρέπει να τρως οπωσδήποτε τις μέρες που έχει μπόλικη ζέστη

Σαράντα βαθμοί, ας μην «λιώσει» το κορμί

Η θερμοκρασία στα ύψη, η άδεια αργεί ακόμα κι εσύ ψάχνεις να βρεις τι θα φας για να δροσιστείς. Επιλέξαμε τέσσερις τροφές που μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά, ειδικά αυτές τις ζεστές ημέρες του καύσωνα.

Καρπούζι

Το αυτονόητο καρπούζι είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης για το πρωί, το μεσημέρι ή ακόμα και στο δείπνο. Το καρπούζι περιέχει μόλις 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι, σε ενυδατώνει όσο και το νερό ενώ ατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες πηγές λυκοπενίου, ενός θρεπτικού συστατικού που βρίσκεται στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά και είναι σημαντικό για την όραση και την υγεία της καρδιάς.

Μπανάνες

Χάρη στην περιεκτικότητα τους σε κάλιο, του ηλεκτρολύτη που συμβάλει στη φυσική μείωση της πίεσης, οι μπανάνες είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή για ανθρώπους με υπέρταση ειδικά το καλοκαίρι που το κάλιο με την έντονη εφίδρωση μπορεί να επηρεαστεί. Άσε που η κατανάλωση μπανάνας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κρατάς υπό έλεγχο τις πρωινές λιγούρες.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που σημαίνει πως σε ενυδατώνει και σε κρατάει χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Ενώ μια μερίδα (το ¼ του πεπονιού) περιέχει μόλις 50 θερμίδες.

Βρόμη

Η βρόμη είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, φαλλικό οξύ και κάλιο. To κάλιο είναι το τρίτο σε αφθονία μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια βελτίωσης της υγείας αλλά και στο να αποτρέψεις τις κράμπες που συμβαίνουν το καλοκαίρι εξαιτίας του καύσωνα και της έντονης εφίδρωσης. Γλύκανε τη βρόμη σου με γάλα και λίγο μέλι και συμπλήρωσέ τη με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Όσο για το τι πρέπει να κάνεις τις πολύ ζεστές ημέρες για να παραμένεις δροσερή και ενυδατωμένη δες το βίντεο του Household Hacker και εμπνεύσου.