Θέλεις ενέργεια για τις εξετάσεις; Αυτό το smoothie με 3 υλικά είναι δυναμίτης τόνωσης

Θέλεις ενέργεια για τις εξετάσεις; Αυτό το smoothie με 3 υλικά είναι δυναμίτης τόνωσης

Τόσο εύκολο κι όμως τόσο θαυματουργό, αυτό το smoothie με μπανάνα θα γίνει το αγαπημένο σου φρουτο-ρόφημα!

Στην περίοδο των εξετάσεων αλλά και σε κάθε φορτισμένα δύσκολη στιγμή της ζωής μας, η τόνωση κατέχει πρωταρχική σημασία για το ανοσοποιητικό μας. Κι επειδή το συνεχές διάβασμα ή η συνεχής εργασία είναι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ατονίες, στες, κούραση και εξάντληση, οι ειδικοί προτείνουν να τρεφόμαστε σωστά, εντάσσοντας στη διατροφή μας φρούτα και λαχανικά.

6 smoothies για να ξεκινήσει η μέρα σου γεμάτη ενέργεια

Αν γράφεις εξετάσεις και αναζητάς κάτι δροσιστικό αλλά συνάμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αυτό το smoothie με μπανάνα και φυστικοβούτυρο χρειάζεται να κατέχει περίοπτη θέση στο πρόγραμμά σου. Η μπανάνα περιέχει κάλιο, ένα από τα κυριότερα συστατικά της μπανάνας για το οποίο φημίζεται, που βοηθά στην απέκκριση περίσσειας νατρίου από τον οργανισμό. Άλλες σημαντικές ιδιότητες του καλίου είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, αφού τα κανάλια καλίου στον εγκέφαλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Μερικές έρευνες έχουν δείξει μειωμένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου στα άτομα που ακολουθούσαν με διατροφή πλούσια σε κάλιο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 μικρή μπανάνα

1/2 ποτήρι γάλα

1 κ.σ φυστικοβούτυρο

3 παγάκια

Μην πεις πως δεν μπορείς να το φτιάξεις

Τα τοποθετείς όλα στο blender και έχεις το πιο δροσιστικό, γευστικό και άκρως τονωτικό φρουτο-ρόφημα που δοκίμασες ποτέ.

Extra tip: Για ένα πιο παχύρρευστο, πιο κρύο smoothie, κόψε την ξεφλουδισμένη μπανάνα σε κομμάτια και καταψυξέ την έως και μια εβδομάδα σε μια καλά σφραγισμένη πλαστική σακούλα.