Δυσκοιλιότητα: καταπολεμήστε την με σωστή διατροφή

Δυσκοιλιότητα: καταπολεμήστε την με σωστή διατροφή

Θεωρείται μάστιγα της εποχής αλλά υπάρχει τρόπος να τη βγάλετε από τη ζωή σας.

Tο άγχος, η κούραση και η κακή διατροφή έχουν συμβάλλει σε έναν τρόπο ζωής που εμπεριέχει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η δυσκοιλιότητα, που επηρεάζει πλέον σχεδόν όλους τους ανθρώπους. Δε χρειάζεται ωστόσο να μείνετε για πάντα δέσμιοι αυτής της πολύ συνηθισμένης πάθησης. Βάλτε ένα πρόγραμμα με τη διατροφή σας και επαναφέρετε την υγεία στην καθημερνινότητα.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν εξαιρετικά σε αυτήν την περίπτωση και μπορείτε να τις βρείτε σε δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και ξηρά δαμάσκηνα. Πιο συγκεκριμένα, οι τροφές που κάνουν καλο κατά της δυσκοιλιότητας είναι τα φρούτα (ροδάκινα, βατόμουρα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αχλάδια, καρπούζια, πεπόνια, μούρα) λαχανικά (κολοκύθια, μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, σπανάκι), προϊόντα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά), όσπρια (φασόλια, λουβί). Αντίστοιχα, καλό θα ήταν να περιοριστεί η κατανάλωση τροφίμων που έχουν λίγες ή καθόλου φυτικές ίνες (πίτσα, παγωτό, τυρί, κρέας), τα διάφορα επεξεργασμένα ή κατεψυγμένα φαγητά, καθώς και τροφές όπως είναι το άσπρο ψωμί, το αποφλοιωμένο ρύζι, η πατάτα, το καρότα, η μπανάνα και τα ζυμαρικά.

Το νερό είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθάει στην καταπολέμηση της πάθησης, ενώ αντίστοιχα η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ και καφείνης μπορεί να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα.

.