Noodles, ψάρι+ όλες οι τροφές που θα σου χαρίσουν τύχη το 2023

Τσακιρίδου Χριστίνα
Noodles, ψάρι+ όλες οι τροφές που θα σου χαρίσουν τύχη το 2023

Βάλε στην διατροφή σου το καλαμποκόψωμο για πλούτο και το ψάρι για επιτυχία.

Το καλό φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή κάθε ανθρώπου που προσφέρει ενέργεια και όλα τα απαραίτητα συστατικά. Οι επιλογές είναι αμέτρητες ωστόσο γιατί να μην φας φέτος κάτι που όπως λένε οι μύθοι μπορεί να σου φέρει ευημερία;

Σύμφωνα πάντα με τα έθιμα πολλών διαφορετικών λαών και το thrillist.com υπάρχουν μερτικά φαγητά που, όταν καταναλωθούν την Πρωτοχρονιά, θα σου φέρουν καλοτυχία τους επόμενους 12 μήνες του νέου χρόνου.

7 «τυχερές» τροφές για την διατροφή σου

1) Ρόδι

Οι σπόροι συνδέονται με τη γονιμότητα και τη ζωή, επομένως η κατανάλωση ροδιών μπορεί να είναι απλώς το κλειδί για μια ζωντανή νέα χρονιά. Στην ελληνική κουλτούρα, ένα ρόδι τοποθετείται έξω από το σπίτι και το σπάνε την Πρωτοχρονιά

2) Noodles

Αμέτρητα είδη noodles καταναλώνονται σε όλη την Ασία το νέο έτος και συμβολίζουν τη μακροζωία. Στην Ιαπωνία, το toshikoshi soba (noodles φαγόπυρου σε αχνιστό ζωμό) είναι ένα δημοφιλές γεύμα που καταναλώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στην Κίνα, τα yi mein noodles, τα έντονα κίτρινα noodles αυγών, τηγανίζονται και λέγεται ότι ενισχύουν τη μακροζωία.

https://www.instagram.com/p/Cm5aEYfyYaw

3) Πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σγουρό μαρούλι, το σπανάκι και το λάχανο, συμβολίζουν τον πλούτο. Έχουν το ίδιο χρώμα με το χαρτονόμισμα του δολαρίου και σύμφωνα με την παροιμία των Αμερικανών, «φασόλια για νομίσματα, λαχανικά για δολάρια και καλαμποκόψωμο για χρυσό».

4) Καλαμποκόψωμο

Στην Αμερική το καλαμποκόψωμο θεωρείται τυχερή τροφή λόγω του χρυσού χρώματός του, το οποίο λέγεται πως φέρνει πλούτο σε όποιον το καταναλώνει.

Η μπανάνα, το νερό + 3 ακόμη μυστικά για να ξεπρηστείς μετά το γιορτινό τραπέζι

5) Ψάρι

Τα ψάρια είναι συνδεδεμένα με την αφθονία λόγω του γεγονότος ότι κολυμπούν σε βαθιά νερά. Καταναλώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη με την ελπίδα ότι θα χαρίσουν έτος γεμάτο επιτυχία. Εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη, αποτελούν ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη διατροφή.

6) Φακές

Οι φακές είναι ένα αρκετά δημοφιλές όσπριο στην χώρα μας ωστόσο καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο. Τα μικροσκοπικά αυτά όσπρια λέγεται ότι μοιάζουν με μικρά νομίσματα, τα οποία θα σου φέρουν τύχη και ευημερία το νέο έτος.

7) Κέικ

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να κόβουμε τη βασιλόπιτα την πρώτη ημέρα του νέου έτους για να βρούμε τον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί. Σε άλλα μέρη του κόσμου, τα στρογγυλά κέικ θεωρούνται τυχερά λόγω του σχήματός τους που θυμίζουν νομίσματα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com