Η ενοχλητική ναυτία από το πρωί φαίνεται: Το πρωινό της Mairiboo & άλλων Ελληνίδων στην εγκυμοσύνη

Η ενοχλητική ναυτία από το πρωί φαίνεται: Το πρωινό της Mairiboo & άλλων Ελληνίδων στην εγκυμοσύνη
Instagram

Τι επιλέγει η Μαίρη Συνατσάκη και τι επέλεγαν άλλες τέσσερις γνωστές Ελληνίδες όταν ήταν σε ενδιαφέρουσα. 

Ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι πια μια χιλιοπαιγμένη κασέτα που όλοι (ελπίζουμε πως) έχουμε εμπεδώσει. Το κλασικό «ελληνικό» τρίπτυχο καφές-τσιγάρο και μία τυρόπιτα στον δρόμο για τη δουλειά, δεν εξυπηρετεί πραγματικά πουθενά. Πρωτίστως στην υγεία και την ενέργεια, αφού δεν λαμβάνουμε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας. Σίγουρα και τη γραμμή μας, καθώς μας αφήνει πολύ πιο πεινασμένους για το μεσημεριανό γεύμα (όχι, η τυρόπιτα δεν θα σε κρατήσει χορτάτη για πολύ), ενώ τα junk φαγητά όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ επιβαρυμμένα σε τρανς λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη.

Ειδικά στην περίοδο της εγκυμοσύνης λοιπόν, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο για την υγεία της μέλλουσας μαμάς, όσο φυσικά και για του εμβρύου. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για «καλή πλευρά των social media», σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση είναι μια καλή ευκαιρία. Πολλές είναι λοιπόν οι εγκυμονούσες influencers/celebrities που στο πλαίσιο της γενικότερης τακτικής της συχνής ανατροφοδότησης των προφίλ τους, φροντίζουν να μας δίνουν μια ιδέα και των γευμάτων τους.

Έτσι, πολλές από τις ακολούθους τους που είναι σε ενδιαφέρουσα- ή και όχι- αντλούν έμπνευση για να δημιουργήσουν και εκείνες ανάλογες συνταγές ή να πειραματιστούν προσαρμόζοντας όσα βλέπουν στα δικά τους γούστα. Φυσικά, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίοδο με συνεχείς αναγούλες και αλλαγή των γευστικών γούστων, δεν αποκλείεται το πρωινό που απολαμβάνουν στον πρώτο ή δεύτερο μήνα, μετά να μην αντέχουν ούτε να το μυρίσουν. Οπότε, ας δούμε συγκεντρωτικά όσες ακολουθούν, για να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Μαίρη Συνατσάκη

Η 37χρονη influencer και παρουσιάστρια είναι από τις πρώτες που μας ήρθαν στο μυαλό για breakfast inspo στην εγκυμοσύνη, μιας και είναι τώρα ακόμη σε ενδιαφέρουσα. Έτσι, δεν χρειάστηκε να ανατρέξουμε και πολύ πίσω για να βρούμε τι επιλέγει για πρωινό.

https://www.instagram.com/p/CjlRzlkLkWE
https://www.instagram.com/p/Cg9RPmxLj3p

Όπως πρόσφατα λοιπόν έδειξε στα stories της στο Instagram, φτιάχνει μόνη της ένα υγιεινό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνη smoothie που της προσφέρει όλα όσα χρειάζεται μόλις ανοίγει τα μάτια της το πρωί.

https://www.instagram.com/p/ChSXWgsrKf_

Στο smoothie που επιλέγει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, περιέχονται:

Γάλα αμυγδάλου

Πίτουρο βρώμης

Πρόβειο γιαούρτι

Μπανάνα

Κράνμπεριζ

Μέλι ερείκης

Αθηνά Οικονομάκου

Η συνεργάτης της Mairiboo, έχει επίσης υπάρξει έγκυος και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη στον Μάξιμο που είναι τεσσάρων και τη δεύτερη στη Σιέννα που είναι 1,5. Η αγάπη της για την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική είναι γνωστή, οπότε αυτό δεν έμελλε να αλλάξει ούτε στην εγκυμοσύνη.

https://www.instagram.com/p/CPyOKncHVKw
https://www.instagram.com/p/CPlijDTHiNH

Ενώ λοιπόν συχνά μας δείχνει τα γεύματα που απολαμβάνει, αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν το πρωινό που επέλεξε στην πρώτη της εγκυμοσύνη και φαίνεται πως έχει καθιερώσει. Όπως διακρίνουμε στη φωτογραφία, πρόκειται για ένα μπολ με δημητριακά, με καρύδια και σταφίδες. Ό,τι πρέπει για μια buzy mom όπως εκείνη.

https://www.instagram.com/p/BekmnG8lIqp

Χριστίνα Μπόμπα

Η influencer μοιράζεται πολλές από τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς της με τους διαδικτυακούς της ακολούθους. Ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αυτό που της ζητούσαν πολύ άλλες μέλλουσες μαμάδες να ανεβάζει σαν περιεχόμενο, ήταν η διατροφή της. Δεδομένου ότι πολλές υποφέρουν από ναυτίες και η σύζυγος του Σάκη Τανιμανίδη είχε μοιραστεί πως αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα, ήταν κάτι με το οποίο μπορούσαν να ταυτιστούν.

https://www.instagram.com/p/CQGauM2F4-i

Έτσι, μέσα από ένα Instagram Story της, είχε πει ότι έχει ανακαλύψει ένα πρωινό που δεν της μυρίζει και μπορεί να το απολαμβάνει ελεύθερα χωρίς τις «παράπλευρες» απώλειες. Πρόκειται για porridge βρώμης με μήλο, καρύδια, μέλι και κανέλα.

Νάντια Μπουλέ

Η παρουσιάστρια και ηθοποιός είναι γνωστή λάτρης του ευ ζην. Λίγο πριν φέρει στον κόσμο την κόρη της, Σεμέλη, εξακολουθούσε να κάνει κανονικά γυμναστική, προσαρμοσμένη φυσικά στην κατάστασή της, αλλά και να τρώει πολύ υγιεινά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γεύματα. Έτσι και το πρωινό που μας είχε δείξει πως επιλέγει στον έβδομο μήνα της, είχε κυριολεκτικά όλες τις ουσίες που χρειάζεται.

https://www.instagram.com/p/CQoQY5QHqqj

Ο λόγος για το (σχεδόν) avocado toast που έφτιαχνε μόνη της το πρωί χρησιμοποιώντας μία φέτα ψωμί, αβοκάντο και αυγά. Πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και Ε, το αβοκάντο είναι το superfood για κάθε μέλλουσα μαμά.

Μαντώ Γαστεράτου

Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός έχει φέρει στον κόσμο δύο παιδιά, καρπούς του έρωτά της με τον Νίκο Ισηγόνη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης στον μικρό Γιώργο λοιπόν, απολάμβανε κάθε πρωί να τρώει μέλι με γάλα. Ένας πράγματι νόστιμος συνδυασμός και μια διαφορετική επιλογή για όσους προτιμούν τις γλυκές γεύσεις το πρωί.

https://www.instagram.com/p/CfwJ0PEsg2P