Eφίδρωση, αφυδάτωση + όλα όσα θα πάθεις αν τρως πολύ κρέας

Eφίδρωση, αφυδάτωση + όλα όσα θα πάθεις αν τρως πολύ κρέας

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό και εκδηλώνεται με χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που καταναλώνει αρκετά μεγάλες ποσότητες κρέατος κάθε χρόνο. Σουβλάκια, μπριζόλες και διάφορα άλλα αγαπημένα πιάτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφή μας.

Κακά τα ψέματα, το κρέας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα ωστόσο δεν πρέπει να καταναλώνεται αλόγιστα αφού μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας σοβαρές παρενέργειες.

Όταν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης αυτή αποθηκεύεται ως λίπος. Το σώμα μας έχει ανάγκη μια συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεΐνης κάθε φορά. Όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπόλοιπη, μετατρέπει τις θερμίδες που δεν έκαψε σε λίπος και τις αποθηκεύει.

5 ανεπιθύμητες παρενέργειες από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος

1) Ιδρώνεις πιο συχνά

Όταν τρώμε το σώμα χρησιμοποιεί ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία αυτής της τροφής. Αυτό ονομάζεται τροφική θερμογένεση και μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματος.

2) Αισθάνεσαι κόπωση

Η ενέργεια που απαιτείται για την πέψη ενός γεύματος με κρέας μπορεί να σου δημιουργήσει υπνηλία. Επιπλέον, ορισμένα είδη κρέατος όπως το βοδινό και η γαλοπούλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που σχετίζεται με την παραγωγή μελατονίνης, μιας ανθρώπινης ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο.

3) Αντιμετωπίζεις δυσκοιλιότητα

Μια συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος είναι η δυσκοιλιότητα είτε από διάρροια, είτε από κακή πέψη. Το κρέας περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά ελάχιστες φυτικές ίνες, μια δύσπεπτη μορφή υδατανθράκων που είναι ζωτικής σημασίας για την πέψη και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

1676295592478-800567955-kreas10.jpg

Ξέχνα το γάλα και το τοστ: Οι 4 πιο υγιεινές τροφές για το πρωινό είναι αυτές

4) Έχεις αφυδατωθεί

Η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης απαιτεί πολύ νερό του σώματος για να το επεξεργαστεί, αφήνοντάς σε αφυδατωμένη. Η επίσημη σύσταση είναι μόνο 0,36 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

5) Αυξάνεις τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων

Μελέτες έχουν συνδέσει την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το ζαμπόν, το μπέικον και το λουκάνικο περιέχουν χημικά συντηρητικά που ονομάζονται νιτρικά. Αυτές οι χημικές ουσίες έχει βρεθεί ότι σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, των νεφρών και του στομάχου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com