Οι υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος μετά τις διακοπές

Πατούλια Κατερίνα
Οι υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος μετά τις διακοπές

Μήπως οι συνεχείς διατροφές και δίαιτες δεν σε βοηθούν να χάσεις βάρος;

Δοκίμασε αυτές τις υγιεινές συνήθειες για να κάνεις καλό και στον οργανισμό σου.

-Να πίνεις περισσότερο νερό και να αποφεύγεις τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, αφού έχουν πολλές θερμίδες και σου προσφέρουν λίγα ή καθόλου θρεπτικά στοιχεία. Μπορείς να επιλέγεις 100% φυσικό χυμό φρούτων αλλά περιόρισε τις μερίδες σε μία με δύο την ημέρα.

-Να καταναλώνεις μία ποικιλία από λαχανικά, ειδικά τα σκούρα πράσινα, τα κόκκινα και τα πορτοκαλί, σε 3 ή περισσότερες μερίδες την ημέρα.

-Να τρως πολλά και διαφορετικά φρούτα, δύο η περισσότερες μερίδες την ημέρα.

-Να προτιμάς τις πηγές πρωτεΐνης που είναι χαμηλές σε λιπαρά, όπως τα αυγά, τα πουλερικά χωρίς δέρμα, τα θαλασσινά, τα άπαχα κρέατα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα προϊόντα σόγιας. Μπορείς να τρως το λευκό κρέας τουλάχιστον 4 φορές πιο συχνά από το κόκκινο.

-Να προτιμάς στο μαγείρεμα το ελαιόλαδο και το κραμβέλαιο από το βούτυρο.

-Να περιορίσεις το συσκευασμένο φαγητό και τα τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, στερεά λιπαρά ή τρανς λιπαρά, πρόσθετα σάκχαρα ή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

-Να περιορίσεις τον χρόνο που ξοδεύεις σε καθιστικές δραστηριότητες, όπως όταν βλέπεις τηλεόραση ή παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή ή την κονσόλα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο που ξοδεύεις μακριά από τις οθόνες για να κάνεις κάποιο χόμπι ή να παίξεις κυνηγητό στον κήπο με τα παιδιά σου.

-Να προσπαθείς να κάνεις κάποια μορφή φυσικής δραστηριότητας κάθε ημέρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Μπορείς να κάνεις περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι ή να κάνεις κάποια αερόβια άσκηση, αλλά φρόντισε να είναι για μισή με μία ώρα κάθε ημέρα. Να κάνεις και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και τόνωσης τουλάχιστον 2 ή 3 ημέρες την εβδομάδα, καθώς βοηθούν σημαντικά τη γραμμή σου και την αντοχή σου.

1691067825006-598705139-DIATROFIKES_SINITHIES.jpg

8 υγιεινές συνήθειες για τις μέρες που δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο