8 υγιεινές συνήθειες για τις μέρες που δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο

Μαρία Ροδίτη
8 υγιεινές συνήθειες για τις μέρες που δεν έχεις καθόλου προσωπικό χρόνο

Βάλε προτεραιότητα στην υγεία σου ακόμα και όταν «πνίγεσαι» από τις υποχρεώσεις.

Το τελευταίο διάστημα η πίεση στη δουλειά με έκανε να βάλω πολλά πράγματα στην άκρη. Μα κυρίως να πάψω να ασχολούμαι με τη συνολική υγεία μου: σωματική και ψυχική.

Για την ψυχική υγεία μου και την πίεση που ένιωσα σου μίλησα πρόσφατα. Τώρα θα σου αναλύσω όλα όσα έκανα- και μπορείς να κάνεις κι εσύ- για να μην παραμελώ τη διατροφή μου και την άσκησή μου και άρα τη σωματική υγεία μου.

Πολλή πίεση στη δουλειά! Μπορείς να την αντιμετωπίσεις όπως έκανα κι εγώ

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το παν

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι για μένα το παν. Μόνο ακολουθώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και κάνοντας γυμναστική θεωρούσα πάντα ότι είμαι καλά μέσα και έξω. Να, όμως, που οι πολλές υποχρεώσεις με έκαναν να τα παραμελήσω όλα αυτά.

via GIPHY

Χρόνος για μαγειρική ανύπαρκτος. Το ίδιο και χρόνος για γυμναστική. Το πόσο μου έλειψε το μάθημα pilates -αλήθεια- δεν λέγεται! Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν πρέπει να συνεχίσω άλλο με πρόχειρο φαγητό και κανενός είδους γυμναστική. Και ακολούθησα τις παρακάτω συνήθειες. Κάνε κι εσύ το ίδιο!

Healthy hacks ακόμα και για τις στιγμές που τρέχεις και δεν φτάνεις

#1 Ξεκίνα τη μέρα σου με το πιο σημαντικό πράγμα

Αν το πρωινό είναι για εσένα το πιο σημαντικό πράγμα, ξύπνα νωρίτερα και απόλαυσέ το. Το ίδιο κάνε, αν θεωρείς πολύ σημαντική για την υγεία σου τη γυμναστική.

#2 Κάνε αυτό που νιώθεις ότι έχεις περισσότερη ανάγκη

Βάλε προτεραιότητες! Μια μέρα μπορεί να χρειάζεσαι να τα πεις με τη μαμά σου ή με την κολλητή σου, που έχεις καιρό να δεις. Ή να θέλεις να πας για shopping therapy απεγνωσμένα. Μην καταπιέζεσαι και πού και πού ξέφυγε από τις υποχρεώσεις.



#3 Έχε μαζί σου πάντα ένα μπουκάλι με νερό

Η ενυδάτωση είναι το παν για να έχεις συνολική υγεία. Επειδή, λοιπόν, μπορεί να… καίγεσαι από τις υποχρεώσεις και να ξεχνιέσαι, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Μέσα στην τσάντα σου ή δίπλα στο γραφείο σου, ένα μπουκάλι νερό είναι άκρως απαραίτητο για να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου.

#4 Προσάρμοσε το περιβάλλον σου ώστε να σε ωθεί σε υγιεινές συνήθειες

Έχε μέσα στο σπίτι βιβλία μαγειρικής με υγιεινά φαγητά, γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά και έχε… πρόχειρα κάποια όργανα γυμναστικής για να τα «αρπάζεις» όταν λες ότι βαριέσαι (βαράκια, λάστιχα κλπ.).

#5 Έχε ένα plan B

Τι κι αν το πρωί σε πήρε ο ύπνος και δεν πρόλαβες να πας για προπόνηση; Θα πας το βράδυ για τρέξιμο στη γειτονιά κι όλα… καλά κι όλα ωραία.

Μη φύγεις! Σου έχω κι άλλα health hacks στην gallery για να ακολουθείς πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής.