Το έξυπνο hack για να καταναλώνεις υδατάνθρακες και παράλληλα να μπορείς να χάσεις βάρος

Το έξυπνο hack για να καταναλώνεις υδατάνθρακες και παράλληλα να μπορείς να χάσεις βάρος
Pexels

Ειδικός ισχυρίζεται ότι μπορείς να απολαμβάνεις υδατάνθρακες χωρίς να χρειάζεται να τους στερείσαι όταν θέλεις να χάσεις βάρος -και όλα αυτά χάρη σε ένα έξυπνο hack που αλλάζει τον τρόπο που τους καταναλώνεις.

Η αλήθεια είναι ότι όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσεις ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Το να κόψεις τα αγαπημένα σου φαγητά μπορεί πολύ εύκολα να σε κάνει να τα λαχταράς ακόμα περισσότερο. Αν και η άσκηση είναι σημαντική, η διατροφή με θρεπτικά τρόφιμα είναι εξίσου σημαντική, αλλά πώς ξέρεις τι είναι πραγματικά ωφέλιμο;

Η επί σειρά ετών θεωρία ότι η διακοπή των υδατανθράκων βοηθά στην απώλεια βάρους μπορεί να αποδειχθεί πως είναι λάθος. Ίσως να μην χρειάζεται να αφαιρέσεις από τη διατροφή σου το ψωμί και τα ζυμαρικά καθώς ένας ειδικός αποκαλύπτει πώς μπορείς ακόμα να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητά που πάντα χαρακτηρίζονταν ως «κακές» τροφές -όταν προσπαθούσες να χάσεις κιλά.

Γιατί πρέπει να τρως το ποπ κορν από τα πατατάκια

Την επόμενη φορά που θα λαχταρήσεις μερικούς υδατάνθρακες, μπορείς να τους καταναλώσεις χωρίς να νιώθεις ενοχές, καθώς «το θέμα είναι το πώς σερβίρονται», εξήγησε ο personal trainer Nick Mitchell, ιδρυτής της Ultimate Performance. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένας οδηγός λήψης υδατανθράκων με βάση το πόσο γρήγορα τους αφομοιώνουμε. Σύμφωνα με τον Mitchell, οι κρύοι υδατάνθρακες έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό επίπεδο, επομένως νιώθουμε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς λέει ότι «τροφές με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος».

Όπως μάλιστα υποστηρίζει, οι υδατάνθρακες μπορούν επίσης να σταματήσουν την απότομη άνοδο και πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα που έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη πείνα, που μπορεί να οδηγήσει σε επιδρομή στο ντουλάπι, υπερφαγία και τελικά αύξηση βάρους.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις ζυμαρικά ή θα τηγανίσεις πατάτες, σκέψου να καταναλώσεις αυτές τις τροφές δροσερές και όχι ζεστές και θα δεις πως θα αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερο. Μάλιστα, το μαγείρεμα την προηγούμενη μέρα βοηθά επίσης ενώ παράλληλα σε βοηθάει να προετοιμάσεις τα γεύματα για την εβδομάδα, διευκολύνοντάς σε έτσι σε όλα τα επίπεδα όταν θέλεις ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.

Γιατί το να τρως το φαγητό σου με τη «σωστή» σειρά έχει σημασία

Εάν εξακολουθείς να θέλεις να προσέχεις τους υδατάνθρακες που καταναλώνεις, μπορείς να κάνεις επίσης μερικά κόλπα «ανταλλαγής» στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Σύμφωνα με τους ειδικούς του fitness στο Breaking Muscle, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου αντί για κάποια άλλα. Ένα από αυτά που σου προτείνουν είναι να επιλέξεις καστανό ρύζι -αντί για λευκό, το οποίο είναι μια εξαιρετική προσθήκη για να αξιοποιήσεις στο έπακρο (και) τις προπονήσεις σου, αναφέρει η Liverpool Echo.

Όπως εξήγησαν: «Το καστανό ρύζι περιέχει φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά -και με υγιές λίπος, τροφοδοτεί το σώμα σας με μεγάλη ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης».

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο καστανό ρύζι σημαίνει επίσης ότι ένα άτομο είναι πιο πιθανό να αισθάνεται χορτάτο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του σνακ κι έτσι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μια άλλη υγιεινή ανταλλαγή είναι οι γλυκοπατάτες, οι οποίες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό που μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτες για περισσότερο.

pexels-polina-tankilevitch-6516020.jpg