Γιατί πρέπει να τρως το ποπ κορν από τα πατατάκια

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί πρέπει να τρως το ποπ κορν από τα πατατάκια

3 απλά tips για να κάνεις πιο υγιεινή διατροφή σου.

3 απλά tips για να κάνεις πιο υγιεινή τη διατροφή σου με μερικές αλλαγές μόνο σε αυτό που κάνεις μέχρι τώρα.

Επειδή το να κάνεις σημαντικές αλλαγές μπορεί μερικές φορές να φαίνεται πολύ δύσκολο, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με μερικές μικρότερες. Και πιο πιθανό είναι να καταφέρεις να διαχειριστείς την αλλαγή ξεκινώντας με ένα πράγμα κάθε φορά, παρά κάνοντάς τα όλα μαζί.

1.Πρόσθεσε περισσότερο γιαούρτι στη διατροφή σου

Το γιαούρτι περιέχει περίπου 10 γραμμάρια πρωτεΐνη στα 100 γραμμάρια και είναι αυτή που σε κρατάει χορτάτη για περισσότερο. Ενώ, το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες και αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ.

2.Φάε αυγά για πρωινό

Τα αυγά είναι εξαιρετικά υγιεινά, ειδικά αν τα τρως για πρωινό. Είναι πλούσια σε καλής ποιότητας πρωτεΐνη και πολλά θρεπτικά στοιχεία που δεν λαμβάνεις συχνά, όπως η χολίνη. Όταν τα τρως για πρωινό αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού σου και έχει αποδειχθεί ότι αυτό κάνει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες σε μετέπειτα γεύματα. Για παράδειγμα, σε μία έρευνα που έγινε σε 50 άτομα αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση ενός πρωινού με βάση το αυγό μείωσε τόσο τα επίπεδα της πείνας των συμμετεχόντων όσο και τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωσαν αργότερα μέσα στην ημέρα, σε σύγκριση με ένα πρωινό που περιλάμβανε δημητριακά.

3.Προτίμησε το ποπ κορν από τα πατατάκια

Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά το ποπ κορν είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Μία μερίδα 100 γραμμαρίων ποπ κορν περιέχει 387 θερμίδες και 15 γραμμάρια φυτικές ίνες, ενώ, η ίδια ποσότητα πατατάκια περιέχει 532 θερμίδες και μόνο 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Αν θέλεις, λοιπόν, ένα υγιεινό σνακ, δοκίμασε να φτιάξεις ποπ κορν μόνη σου στο σπίτι, χρησιμοποιώντας λίγο φυτικό λάδι και όχι βούτυρο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα συσκευασμένα ποπ κορν μπορεί να περιέχουν πρόσθετα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι και σίγουρα δεν αποτελούν καλύτερη επιλογή από τα πατατάκια.

1691066225628-919675384-pop-corn.jpg

Πίτσα, κοτομπουκιές + 3 «αθώες» κατεψυγμένες τροφές που σε παχαίνουν