Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τρως για μεσημεριανό

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τρως για μεσημεριανό
Pexels

Αλλιώς «θα αντιμετωπίσεις συνέπειες για την υγεία σου».

Ένας γιατρός απαρίθμησε τα πέντε πράγματα που οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να τρώνε για μεσημεριανό γεύμα, καθώς κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους.

Ο χειρουργός Dr Reza Tirgari, ο οποίος είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok για να πει ότι τα ανθρακούχα ποτά - ακόμη και όσα είναι χωρίς ζάχαρη - θα πρέπει να αποφεύγονται στο μεσημεριανό γεύμα, καθώς είναι «βλαβερά». «Νούμερο ένα τα αναψυκτικά. Αυτό είναι αλήθεια. Τώρα, πολλοί από εσάς θα σκέφτεστε ότι εντάξει, θα πίνετε τα αναψυκτικά σας χωρίς ζάχαρη. Ακόμα και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν φωσφορικό οξύ και το φωσφορικό οξύ είναι βλαβερό για τα δόντια σας και για τα οστά σας, διαλύει το ασβέστιο από τα οστά σας και αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Κυρίες μου, αυτό μετράει για εσάς και είναι γενικά σημαντκό για την υγεία σας. Τα αναψυκτικά είναι κακά. Αλλάξτε τα σε παγωμένα τσάγια και άλλα τέτοια πράγματα».

Πώς το «σιωπηλό περπάτημα» θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μας και να μας κάνει να ζήσουμε πιο πολύ

Ο Δρ Tirgari δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να καταναλώνουν ζαχαρούχες λιχουδιές με το γεύμα τους - οπότε η επιλογή μιας σοκολάτας ως μέρος ενός γεύματος είναι σίγουρα «όχι». Ο ίδιος εξήγησε: «Το δεύτερο πράγμα: Η ζάχαρη. Είναι σε όλα όσα τρώμε αυτές τις μέρες, αλλά πρέπει να το προσέχετε. Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο προ-φλεγμονώδη τρόφιμα εκεί έξω. Μειώστε τη ζάχαρη. Θα καθυστερήσετε σημαντικά την εμφάνιση του διαβήτη του μεταβολικού συνδρόμου και πολλών άλλων προβλημάτων υγείας».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι τα ιδιαίτερα επεξεργασμένα κρέατα πρέπει επίσης να αποφεύγονται και να καταναλώνονται μόνο περιστασιακά. «Έχουν πράγματι συνδεθεί με τον καρκίνο. Ο κίνδυνος καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, εκτοξεύεται στα ύψη με τις περισσότερες μερίδες επεξεργασμένου κρέατος ανά ημέρα, ανά εβδομάδα, ανά μήνα. Κόψτε τα. Δεν σας κάνουν καλό. Παιδιά, είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το κλειδί».

Είπε επίσης ότι το φοινικέλαιο, το οποίο περιέγραψε ως «ένα από τα πιο ανθυγιεινά κορεσμένα έλαια», θα πρέπει να κοπεί: «Τα κορεσμένα λίπη και έλαια είναι θανατηφόρα και το σώμα σας δεν μπορεί να τα μεταβολίσει». Ο Dr Tirgari εξήγησε επίσης ότι τα γαλακτοκομικά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λίπη.

Τον περασμένο μήνα, μια ψυχίατρος που ειδικεύεται σε θέματα ψυχικής υγείας και διατροφής, δήλωσε ότι ορισμένα είδη τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν επιβράδυνση της γνωστικής λειτουργίας, ακόμη και προβλήματα μνήμης και προσοχής. Η Δρ Uma Naidoo επισήμανε τα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα θαλασσινά ως παραδείγματα τροφίμων που είναι καλά για την υγεία του εγκεφάλου, αλλά δήλωσε ότι τα πρόσθετα σάκχαρα θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολική ποσότητα γλυκόζης στον εγκέφαλο.

Τα μεγάλα λάθη που γίνονται στο ντους έγιναν viral στο TikTok

Η γιατρός προσέθεσε ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα -τα οποία είναι γενικά γνωστό ότι είναι ανθυγιεινά σε μεγάλες ποσότητες- μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο εκφυλιστικών ασθενειών νωρίτερα στη ζωή. Η Δρ Naidoo δήλωσε επίσης ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αυξήσουν τα κακά βακτήρια του εντέρου, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε αισθήματα κατάθλιψης και άγχους.

Πρόσθεσε ότι τα καβουρδισμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πιο ελκυστικά, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν τον εγκέφαλο και ότι οι εναλλακτικές λύσεις που ψήνονται ή μαγειρεύονται στον ατμό είναι πιο υγιεινές. Εξήγησε ότι μπορούν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με αίμα.

pexels-alina-matveycheva-12702349.jpg

ΜΕΣΗ