Τα μεγάλα λάθη που γίνονται στο ντους έγιναν viral στο TikTok

Τα μεγάλα λάθη που γίνονται στο ντους έγιναν viral στο TikTok
Pexels

«Σκεφτείτε δύο φορές την επόμενη φορά που θα κάνετε ντους», λέει μια δερματολόγος και γίνεται viral.  

Η καλή υγιεινή είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντική και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτή τη φρεσκάδα του ντους και την αίσθηση της καθαριότητας που μας τονώνει και μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι και καθαροί σε μια απαιτητική μέρα.

Η δερματολόγος και διαδικτυακή Dermguru θέλησε να μοιραστεί στο TikTok τα μέρη που σίγουρα κάποιοι δεν πλένουν αρκετά όταν κάνουν ντους, βάζοντας ως λεζάντα στο βίντεό της μια προειδοποίηση: «Σκεφτείτε δύο φορές την επόμενη φορά που θα κάνετε ντους».

Το ρόφημα που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σου

Όπως λέει, το πρώτο μέρος του σώματος που οι άνθρωποι πρέπει να πλένονται περισσότερο είναι πίσω από τα αυτιά. «Αν χαϊδέψετε το μέρος πίσω από τα αυτιά και παρατηρήσετε μια οσμή σε αυτό το σημείο, τότε θα πρέπει να πλένετε συχνότερα αυτήν την περιοχή», λέει χαρακτηριστικά.

Η ειδικός, συνέχισε ισχυριζόμενη ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πλένουν αρκετά τον αφαλό τους. Αυτή η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για το σχολαστικό πλύσιμο καθώς μαζεύει «ιδρώτα, υπολείμματα, βρωμιά, συσσώρευση». «Στην πραγματικότητα, εάν δεν καθαρίζετε αρκετά τον αφαλό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε αρκετά υπολείμματα εκεί μέσα ώστε να δημιουργηθεί ένας "ομφαλόλιθος"».

Τέλος, η Dermguru υποψιάζεται ότι κάποιοι δεν καθαρίζουν αρκετά τα νύχια τους, συνιστώντας «βουρτσίστε τα νύχια για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά, τα υπολείμματα και τη συσσώρευση». Είναι σημαντικό όλες αυτές οι περιοχές να καθαρίζονται αρκετά, καθώς είναι κοινοί τόποι για να φιλοξενήσουν το MRSA, το οποίο σύμφωνα με το NHS είναι: «Ένας τύπος βακτηρίων που συνήθως ζει ακίνδυνα στο δέρμα. Αλλά αν εισέλθει στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη που χρειάζεται άμεση θεραπεία με αντιβιοτικά. Εάν συνεχίζετε να λαμβάνετε βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα, θα μπορούσατε να είστε αποικιστής του MRSA σε αυτές τις περιοχές».

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να αποκοιμηθείς γρήγορα;

Στα σχόλια, οι άνθρωποι τρομοκρατήθηκαν που το MRSA θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτές τις τρεις περιοχές και πολλοί άνθρωποι έγραψαν για το πόσο περίεργο είναι να αγγίζεις τον αφαλό σου. Κάποιος έγραψε: «Το να αγγίζω τον αφαλό μου προκαλεί ηλεκτροσόκ στην κοιλιά μου». Κάποιος άλλος είπε: «Με ενοχλεί η σκέψη ότι οι άνθρωποι δεν τρίβουν τα νύχια, ειδικά τα μακριά. Απλώς πάρτε μια φτηνή οδοντόβουρτσα και τρίψτε με σαπούνι. Κάθε μέρα!» Κάποιος άλλος αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κάποιος που δεν καθαρίζει αυτές τις περιοχές; Αλήθεια τώρα;». Ερώτημα στο οποίο η Dermguru απάντησε: «Θα εκπλαγείτε πόσοι!».

pexels-sora-shimazaki-5938623.jpg