Το έξυπνο tip για να αποφύγεις το φούσκωμα που προκαλείται από το φαγητό & το ποτό των Χριστουγέννων

Το έξυπνο tip για να αποφύγεις το φούσκωμα που προκαλείται από το φαγητό & το ποτό των Χριστουγέννων

Το ρόφημα που βοηθάει σε αυτή την άβολη συνθήκη που μας χαλάει εντελώς τη διάθεση. 

Το ...after party από τις διατροφικές απολαύσεις των Χριστουγέννων μπορεί να μας κάνει όλους να νιώθουμε βάρος στο στομάχι- αλλά υπάρχει ένα ποτό που μπορούμε να απολαύσουμε δίχως ενοχές και το οποίο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μειώσουμε αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα που αποκτήσαμε από τα τραπέζια των εορτών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να νιώθουμε ενοχές που απολαύσαμε την νοστιμότατη γαλοπούλα, το ζουμερό χοιρινό, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, αλλά αν όχι τώρα, πότε; Η εορταστική περίοδος είναι ταυτισμένη με τη χαλάρωση μετά από ένα πολύ απαιτητικό έτος και το να βάζουμε φρένο στις απολαύσεις είναι πολύ καταπιεστικό.

Διατροφή και Γιορτές: Οι θερμίδες που έχουν τα γλυκά των γιορτών και τι να προτιμήσεις

Όσον αφορά τώρα στο φούσκωμα που δημιουργήθηκε η διατροφολόγος Dr Pamela Mason από το Tea Advisory Panel αποκάλυψε στο The Mirror μερικούς εύκολους τρόπους για να το μειώσουμε.

Το αίσθημα φουσκώματος είναι ένα αίσθημα σφιξίματος, πίεσης, πληρότητας και πόνου που μπορεί παράλληλα να μας κάνει να αισθανόμαστε το στομάχι μας πρησμένο. Η Δρ Mason δήλωσε ότι υπάρχει ένα ρόφημα που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του εν λόγω φουσκώματος και αυτό δεν είναι άλλο από το τσάι. Μία ταπεινή κούπα με το απολαυστικό αυτό αφέψημα θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος, καθώς είναι γεμάτη με νερό και τεράστια οφέλη για την υγεία.

«Το μαύρο τσάι, το πολυαγαπημένο μας αυτό φλιτζάνι το οποίο απολαμβάνουμε είτε με γάλα ή χωρίς, είναι καλό για την υγεία του εντέρου μας σε συνολικό επίπεδο. Το βασικότερο όλων είναι ότι το τσάι μπορεί να βοηθήσει με το φούσκωμα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο έντερο, βοηθώντας έτσι το φούσκωμα», όπως εξήγησε.

Η Ιωάννα Λαουμτζή έμαθε τι σημαίνει wellness διατροφή από τη γιαγιά της!

Στη συνέχεια, η ειδικός σε θέματα διατροφής πρόσθεσε: «Τα φλαβονοειδή μπορούν επίσης να βελτιώσουν το μικροβιακό μείγμα στο έντερο μειώνοντας την αναλογία λιγότερο υγιών βακτηρίων προς υγιή βακτήρια. Λιγότερα υγιή βακτήρια στο έντερο μπορούν να συμβάλουν στο φούσκωμα. Τα αφεψήματα βοτάνων καθώς και τα αφεψήματα τζίντζερ και μέντας έχουν επίσης την ικανότητα μείωσης της δυσπεψίας που με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στο φούσκωμα».

Εάν νιώθουμε πρήξιμο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συνήθως οφείλεται σε όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που έχουμε καταναλώσει, αλλά αν επιμένει, η Δρ Mason συνιστά να επισκεφτούμε τον γιατρό μας προκειμένου να το ελέγξουμε. «Το φούσκωμα συνήθως υποχωρεί από μόνο του μετά από λίγο. Μπορεί να εμφανιστεί ξανά στις γυναίκες λόγω του ορμονικού κύκλου (π.χ. πριν και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου). Αλλά το φούσκωμα μπορεί μερικές φορές να είναι σύμπτωμα υποκείμενης νόσου», προειδοποίησε και εξήγησε περαιτέρω, «Αν δεν υποχωρήσει, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Το φούσκωμα μπορεί μερικές φορές να προκληθεί από τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες. Εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό, αναφέρετέ το στον γιατρό σας. Ένας διαιτολόγος θα μπορεί να σας βοηθήσει με τυχόν διατροφικές αλλαγές που μπορεί να σας βοηθήσουν».

Η αλήθεια για τις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και αν είναι μουχλιασμένες

pexels-julia-larson-6113380.jpg