Αν βάλεις αυτά τα τέσσερα συστατικά σε ένα ζεστό ρόφημα, θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Αν βάλεις αυτά τα τέσσερα συστατικά σε ένα ζεστό ρόφημα, θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
Pexels

Όμως οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι υπάρχει ένας τρόπος να επιταχύνουμε τις προσπάθειες απώλειας βάρους, βάζοντας μερικά φυσικά συστατικά στα ζεστά μας ροφήματα.

Η παχυσαρκία είναι ένα σοβαρό θέμα υγείας, το οποίο ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού διεθνώς. Είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολικό σωματικό λίπος, το οποίο έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, από ψυχολογικές, όπως η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοεκτίμηση, έως σωματικές - όπως:

Αυξημένος κίνδυνος χρόνιων ασθενειών: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων παθήσεων, όπως διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών παθήσεων (όπως καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο), ορισμένων τύπων καρκίνου και αναπνευστικών διαταραχών.

Μεταβολικό σύνδρομο: Η παχυσαρκία συνδέεται συχνά με το μεταβολικό σύνδρομο, ένα σύμπλεγμα παθήσεων που περιλαμβάνει υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο στο αίμα, μη φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων και αυξημένο κοιλιακό λίπος. Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν συλλογικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Άβολο φούσκωμα και ενόχληση στο στομάχι: Οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζεις

Προβλήματα στις αρθρώσεις: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στις αρθρώσεις, οδηγώντας σε καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Άπνοια ύπνου: Η παχυσαρκία αποτελεί κοινό παράγοντα κινδύνου για την άπνοια ύπνου, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ωστόσο, η απώλεια βάρους είναι συχνά ευκολότερη στα λόγια από όσο στις πράξεις, απαιτώντας συχνά να κάνουμε -και να επιμείνουμε σε- ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, στη διατροφή και τη ρουτίνα άσκησης. Όμως οι ειδικοί έχουν προτείνει ότι υπάρχει ένας τρόπος να επιταχύνουμε τις προσπάθειες απώλειας βάρους, βάζοντας μερικά φυσικά συστατικά στα ζεστά μας ροφήματα.

«Σαν 1 ώρα προπόνησης»: 1 ή 2 ποτήρια κρασί πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Αυτά είναι:

Κανέλα

Με το ελαφρώς ξυλώδες και αρωματικό άρωμά της σε συνδυασμό με μια ζεστή, γλυκιά γεύση, αυτό το πιο ευπροσάρμοστο μπαχαρικό είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαθέτει και μερικά οφέλη για την υγεία. Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Βάλε λίγη πάνω από τον καφέ σου ή ανακάτεψέ την για να απολαύσεις μια πλήρη αρωματική εμπειρία.

Καρδάμωμο

Αυτό το ελαφρώς γλυκό ασιατικό μπαχαρικό θα δώσει σίγουρα μια εντελώς νέα διάσταση στον καφέ σου. Έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της πέψης και του μεταβολισμού. Μπορείς να ρίξεις λίγο στον καφέ σου για να δεις αν θα «ταιριάξει» στην προσπάθεια που κάνεις για απώλεια βάρους.

Λεμόνι

Τα τσάγια με λεμόνι υπάρχουν εδώ και αιώνες, αλλά ένας καφές με λεμόνι; Αυτό θα είναι κάτι καινούργιο για τους περισσότερους. Οι εμπειρογνώμονες λένε: «Μεμονωμένα, και τα δύο συστατικά έχουν σαφή οφέλη για την υγεία. Το λεμόνι είναι ένα γνωστό συστατικό που απομακρύνει τις τοξίνες και μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και να μειώσει τις καρδιακές παθήσεις. Ένας από τους βασικούς λόγους για τη δημοτικότητα της τάσης είναι η πεποίθηση ότι το ρόφημα μπορεί να εκκινήσει τον μεταβολισμό σου. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά τις φυσικές διαδικασίες καύσης λίπους του οργανισμού, ενώ ο καφές μπορεί να διεγείρει τον λιπώδη ιστό, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στο πόσο γρήγορα μπορούμε να κάψουμε θερμίδες ως ενέργεια».

Δεν έχεις λοιπόν παρά να φτιάξεις τον αγαπημένο σουκαφέ, στη συνέχεια να κόψεις σε φέτες και στύψεις τον χυμό μισού λεμονιού στην κούπα. Ανακάτεψε καλά και απόλαυσε τον καφέ σου.

Καρύδα

Αυτό το τροπικό φυτό έχει από καιρό επαινεθεί για τον τεράστιο αριθμό των συνταγών στα οποία μπορεί να προστεθεί για να τα αναβαθμίσει γευστικά. Μια πρέζα λάδι καρύδας στον καφέ, μπορεί να σου προσφέρει μια κρεμώδη υφή και μια λεπτή τροπική γεύση. Η καρύδα είναι γνωστή για τις «θερμογενετικές» (παράγει θερμότητα) ιδιότητές της, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καύση του λίπους.

IMG_3269.jpeg