Υπάρχει πάντα ένα βασικό προϊόν στην κουζίνα που μπορεί να μας βοηθήσει στο σώμα, στο δέρμα, παντού

Υπάρχει πάντα ένα βασικό προϊόν στην κουζίνα που μπορεί να μας βοηθήσει στο σώμα, στο δέρμα, παντού
Pexels

Μπορεί να έχουμε ταυτίσει τη beauty ρουτίνα μας με διάφορες λοσιόν και κρέμες αλλά το ελαιόλαδο θα είναι πάντα το νούμερο ένα προϊόν ομορφιάς και υγείας.

Η διατήρηση ευεργετικών διατροφικών συνηθειών, παράλληλα με το υγιές δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μπορεί να είναι πολύ δύσκολη κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο πειρασμός να τρώμε comfort food και μεγαλύτερες ποσότητες είναι μεγάλος και ο συνδυασμός του κρύου καιρού και της κεντρικής θέρμανσης μπορεί να είναι καταστροφικός για τη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας στο σώμα μας.

Ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα υγείας επιμένουν να «ορκίζονται» στο θαυματουργό προϊόν που βρίσκεται στο βασικό ντουλάπι της κουζίνας μας και που εάν καταναλωθεί για 30 ημέρες, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική υγεία μας. Όσο για το ποιο είναι;

Πώς να χάσεις το σπλαχνικό λίπος με την εύκολη καθημερινή συνήθεια «10 λεπτών» αμέσως μετά το δείπνο

Ελαιόλαδο φυσικά

Η απάντηση στις ...κακουχίες του χειμώνα είναι πάντα το ελαιόλαδο το οποίο βέβαια έχει ακριβύνει απίστευτα αλλά αποτελεί πάντα θησαυρό σε κάθε νοικοκυριό. Πώς όμως πρέπει να το καταναλώνουμε αν θέλουμε να δούμε θετικά αποτελέσματα στο σώμα, στο δέρμα αλλά και στη συνολική μας υγεία;

Για το ελαιόλαδο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί παγκοσμίως οι οποίοι και συνιστούν να καταναλώνουμε ένα σφηνάκι από αυτό την ημέρα, για ένα μήνα.

Η Abigail Roberts, αθλητική διατροφολόγος στο Bulk.com εξήγησε στη Mirror: «Όταν καταναλώνετε ελαιόλαδο καθημερινά, μπορεί να σας συμβούν μόνο θαυμάσια πράγματα. Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικές ενώσεις, όπως βιταμίνη Ε, ελαιασίνη και ελαιοκανθάλη, καθώς και ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες είναι εκπληκτικές για τα μαλλιά, το δέρμα, τις αρθρώσεις και το βάρος μας».

Και όταν πρόκειται για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά μας «το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με υγιή λιπαρά οξέα» που μπορεί να μας βοηθήσουν σημαντικά. Η Roberts πρόσθεσε σχετικά: «Το ελαιόλαδο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φιλικά προς το δέρμα λιπίδια που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος όπως ξηρότητα ή τραχύ δέρμα. Ενώ πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε κρέμες δέρματος και μάσκες μαλλιών, τείνουν να ξεχνούν τη διατροφή τους. Αυτό που βάζουμε μέσα στο σώμα μας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που βάζουμε έξω».

Η μεσογειακή διατροφή, η οποία εστιάζει στο ελαιόλαδο, έχει αποδειχθεί ότι είναι υγιεινή και ο Dr Michael Mosley, γιατρός και σταρ της τηλεόρασης, είναι μεγάλος θαυμαστής. Η διατροφή του είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια και την ακολουθεί για χρόνια, ισχυριζόμενος ότι η δίαιτα την τελευταία δεκαετία τον βοήθησε να κρατήσει το βάρος και την αρτηριακή του πίεση και τα επίπεδα σακχάρου σε ένα υγιές εύρος.

Και όσον αφορά την απώλεια βάρους, η Abigal Roberts είπε: «Το ελαιόλαδο μάς βοηθά να χάσουμε βάρος επειδή είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους αυξάνοντας το μεταβολισμό μας, μειώνοντας την όρεξή μας και μειώνοντας το σωματικό μας λίπος. Μελέτες απέδειξαν ότι μια ομάδα στην οποία χορηγήθηκε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) έχασε 80% περισσότερο σωματικό λίπος από την ομάδα που δεν κατανάλωνε. Μακροπρόθεσμα, το ελαιόλαδο συνεχίζει να έχει θετικές επιδράσεις στο σώμα και να κρατά το βάρος σταθερό ή χαμηλό».

Γιατί το trend του «τι τρώω κάθε μέρα» μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σου

pexels-ron-lach-10048319.jpg