Το κόλπο με τον θερμοστάτη θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες

Το κόλπο με τον θερμοστάτη θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες
Pexels

Γκουρού της απώλειας βάρους μοιράστηκε τη «συμβουλή του θερμοστάτη» που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, καίει θερμίδες, και θα μπορούσε κάλλιστα να σου εξοικονομήσει χρήματα.

Με πολλούς ανθρώπους να επιθυμούν να κάνουν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους το νέο έτος, ο γκουρού της απώλειας βάρους, Δρ Michael Mosley, αποκάλυψε το κόλπο που ισχυρίζεται πως λειτουργεί υπέρ της καύσης θερμίδων και της αντιμετώπιση της φλεγμονής. Η χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης με βλαβερές συνέπειες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως οι καρδιακές παθήσεις, η αρθρίτιδα, η άνοια και ο διαβήτης.

Σε ένα άρθρο που έγραψε για τη Mail Online, ο Dr Mosley μοιράστηκε τα hacks του για την καταπολέμηση της φλεγμονής, τα οποία συγκέντρωσε τόσο από τη συνέντευξή του με την Janet Lord, διευθύντρια του Ινστιτούτου Φλεγμονής και Γήρανσης του Πανεπιστημίου του Birmingham, όσο και από τη δική του καθημερινή ρουτίνα. Όταν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε βελτιώσεις όσον αφορά την υγεία, πολλοί από εμάς υποθέτουμε ότι αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια πλήρη αναμόρφωση του τρόπου ζωής, αλλά συχνά είναι οι μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αυτή η δημοφιλής βιταμίνη θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις ρυτίδες & τις λεπτές γραμμές

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ιατρό, το να χαμηλώσουμε λίγο τον θερμοστάτη μας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής, να κάψει θερμίδες και ακόμη και να μας εξοικονομήσει χρήματα από τους λογαριασμούς του νοικοκυριού μας. Ο ειδικός σε θέματα διατροφής, ο οποίος υποστηρίζει μια μεσογειακή διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με διαλειμματική νηστεία, έγραψε: «Τους τελευταίους μήνες (με την απρόθυμη συνεργασία της συζύγου μου Clare), έχω κρατήσει τους θερμοστάτες στο σπίτι μας στους αρκετά ψυχρούς 15 βαθμούς κελσίου. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η διατήρηση της θερμοκρασίας του δωματίου σε χαμηλά επίπεδα αναγκάζει το σώμα σας να παράγει περισσότερο καφέ λίπος. Σε αντίθεση με το κανονικό λίπος, το καφέ λίπος καίει πολλές θερμίδες (για να σας κρατάει ζεστούς) και παράγει μια χημική ουσία που ονομάζεται μαρεζίνη-2, η οποία βοηθά στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής. Εφόσον δεν είστε ευπαθείς, άρρωστοι ή ηλικιωμένοι, μπορεί να αξίζει να κατεβάσετε τον θερμοστάτη μερικούς βαθμούς».

Ο Δρ Mosley προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να φροντίζουν να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα δύο φορές την ημέρα, καθώς η ουλίτιδα συνδέεται με χρόνια φλεγμονή σε άλλα σημεία του σώματος λόγω της πλάκας που μεταφέρεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Γιατί τα λόγια ενός γιατρού μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που θέλει να χάσει βάρος

pexels-shvets-production-7513212.jpg