Αυτή η δημοφιλής βιταμίνη θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις ρυτίδες & τις λεπτές γραμμές

Αυτή η δημοφιλής βιταμίνη θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις ρυτίδες & τις λεπτές γραμμές
Pexels

Αρκετές μελέτες έχουν αρχίσει να διερευνούν κατά πόσον μια δημοφιλής βιταμίνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των αδρών ρυτίδων γύρω από το πρόσωπο και τον λαιμό.

Οι ρυτίδες είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, καθώς το δέρμα μας αρχίζει να παράγει λιγότερο κολλαγόνο. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μεγαλώνουμε και η επιδερμίδα μας να δείχνει πιο γηρασμένη, πολλοί από εμάς θα επιθυμούσαμε να μπορούσαμε να γυρίσουμε το ρολόι και να πάμε μερικά χρόνια πίσω, πίσω στην εποχή που το δέρμα μας ήταν σφριγηλό, νεανικό και λείο. Αν το Botox δεν είναι για το καλύτερό σου και θες να το αποφύγεις, μπορεί να υπάρχει ένας απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για να λειάνεις τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Φυσικά, κανένα συστατικό δεν πρόκειται να είναι η τέλεια πανάκεια για τα προβλήματα που σχετίζονται με τη φυσική εξέλιξη της επιδερμίδας μας, αλλά αρκετές μελέτες έχουν αρχίσει να διερευνούν κατά πόσον μια δημοφιλής βιταμίνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των αδρών ρυτίδων γύρω από το πρόσωπο και τον λαιμό, καταλήγοντας σε μερικά εκπληκτικά συμπεράσματα.

Η αλήθεια για τις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και αν είναι μουχλιασμένες

Η βιταμίνη C έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας για τη μείωση της εμφάνισης των κηλίδων και τη φωτεινότητα του κουρασμένου, θαμπού δέρματός μας. Όταν συνδυάζεται με άλλα ενεργά συστατικά, η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου (αν και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως πλήρης αντικατάσταση του SPF).

Σύμφωνα με το Harvard Health, η βιταμίνη (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ) θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τις ρυτίδες. Παραθέτει μια μελέτη όπου οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν καθημερινά ένα σκεύασμα βιταμίνης C για τουλάχιστον τρεις μήνες βελτίωσαν την εμφάνιση λεπτών και χονδροειδών ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό τους.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα σημάδια γήρανσης στο ανθρώπινο δέρμα θα μπορούσαν να βελτιωθούν μέσω της παροχής βιταμίνης C -αναφέροντας ότι πολλές άλλες μελέτες το υποστηρίζουν αυτό. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η μέτρηση των αλλαγών στο δέρμα είναι δύσκολη. Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε πέρυσι είχε ως στόχο να προσδιορίσει αν η τοπική βιταμίνη C μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τις ρυτίδες ή αν οι ισχυρισμοί γύρω από το συστατικό αυτό ήταν λανθασμένοι.

Αναφέρεται λοιπόν ότι ενώ το συστατικό μπορεί να «διεγείρει την έκφραση των γονιδίων κολλαγόνου καθώς και να αποτρέψει την αποδόμηση του κολλαγόνου», χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να κατανοηθεί καλύτερα ο ρόλος της βιταμίνης C στη μείωση των ρυτίδων.

Το fasting ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης αλλά μόνο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές κρέμες και οροί που περιέχουν βιταμίνη C μπορεί να περιέχουν και άλλα συστατικά που ενδέχεται επίσης να στοχεύουν στις λεπτές γραμμές. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό περιπλέκει έτσι οποιαδήποτε συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C.

pexels-danik-prihodko-15983827.jpg