Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες στο πρωινό «μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικοί»

Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερους υδατάνθρακες στο πρωινό «μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστικοί»
Pexels

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι η ποσότητα των υδατανθράκων που τρώει κάποιος συνδέεται στατιστικά με την ελκυστικότητα του προσώπου του.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι όσοι τρώνε πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεμάτο από σύνθετους υδατάνθρακες που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θεωρήθηκαν λιγότερο ελκυστικοί τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι τρόφιμα όπως το λευκό αλεύρι, η επιτραπέζια ζάχαρη και τα συστατικά πολλών προσυσκευασμένων σνακ, τα οποία δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση πολλών εξευγενισμένων υδατανθράκων για πρωινό και σνακ σε βάθος χρόνου συνδέεται με χαμηλότερες αξιολογήσεις ελκυστικότητας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το ΔΜΣ κάποιου. Αλλά η κατανάλωση τροφίμων υψηλής ενέργειας σε αυτές τις ώρες έκανε τους ανθρώπους να φαίνονται πιο ελκυστικοί.

Το πρωινό superfood που προτείνουν οι ειδικοί για απώλεια βάρους

Η Amandine Visine και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Montpellier της Γαλλίας έγραψαν στο περιοδικό Plos One: «Η ελκυστικότητα του προσώπου, ένας σημαντικός παράγοντας των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, φαίνεται να επηρεάζεται από την άμεση και χρόνια κατανάλωση εξευγενισμένων υδατανθράκων σε άνδρες και γυναίκες».

Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 104 Γάλλοι άνδρες και γυναίκες, κάποιοι έλαβαν πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ άλλοι είχαν πρωινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Συμπλήρωσαν επίσης ένα έντυπο σχετικά με το πόσο λευκό ψωμί και άλλους εξευγενισμένους υδατάνθρακες τρώνε συνήθως.

Στη συνέχεια, άλλοι εθελοντές αξιολόγησαν πόσο όμορφα βρήκαν τα άτομα του αντίθετου φύλου σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν δύο ώρες μετά το πρωινό. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν πολύ το απόγευμα θεωρούνταν λιγότερο ελκυστικοί, αλλά εκείνοι που έτρωγαν πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη θεωρούνταν πιο ελκυστικοί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερες μελέτες με περισσότερους ανθρώπους για να καταλάβουν πώς η κατανάλωση λευκού ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να επηρεάσει το πόσο ελκυστικοί φαίνονται οι άνθρωποι.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς με μια απλή αλλαγή στη διατροφή

pexels-cottonbro-studio-3692876.jpg