Ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς με μια απλή αλλαγή στη διατροφή

Ο γρηγορότερος τρόπος για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς με μια απλή αλλαγή στη διατροφή
Pexels

Η απώλεια βάρους για όποιον τη χρειάζεται ή την επιθυμεί μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη αν κόψει μόνο ένα πράγμα από τη διατροφή του.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένα τρόφιμα είναι ανθυγιεινά για το σώμα μας, αλλά το να πετύχουμε τη σωστή ισορροπία μπορεί να είναι πιο δύσκολο απ' ό, τι φαίνεται, ειδικά όταν όλοι ζούμε πολυάσχολες ζωές και δεν έχουμε απαραίτητα τον χρόνο να περάσουμε ώρες μαγειρεύοντας ένα υγιεινό δείπνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα απώλειας βάρους, υπάρχει μια εύκολη αλλαγή που μπορείς να κάνεις, η οποία δεν είναι άλλη από το να κόψεις ορισμένες τροφές που συμβάλλουν στο υπερβολικό λίπος στην κοιλιά. Ακόμη, να προσθέσεις τροφές που είναι καλύτερες για τη συνολική υγεία χωρίς να χρειάζεται να σταματήσεις εντελώς να τρως ορισμένες ομάδες τροφίμων.

Η Lucy Jones, διαιτολόγος και επικεφαλής κλινική υπεύθυνη του παρόχου υπηρεσιών διαχείρισης βάρους Oviva, εξήγησε ότι η στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος όταν πρόκειται για απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις αν θέλεις συγκεκριμένα να χάσεις λίπος στην κοιλιά.

Χρησιμοποιείς λάθος το νερό της βρύσης - Το σφάλμα που θα μπορούσε πραγματικά να σε αρρωστήσει

Το υπερβολικό λίπος στο στομάχι ειδικότερα μπορεί να είναι επικίνδυνο επειδή περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων ειδών προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ηπατικά προβλήματα. Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το λίπος της κοιλιάς είναι να τρως λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, δήλωσε η Lucy στην Daily Star.

«Η στόχευση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία από μελέτες όπως η Framlingham Heart Study, ότι η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης και επεξεργασμένων υδατανθράκων - και η αντικατάστασή τους με τρόφιμα ολικής άλεσης - μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους».

Έχεις θησαυρό στο σπίτι σου και δεν το ξέρεις: Το μπαχαρικό που κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ

Η σύσταση της Lucy για μείωση της ζάχαρης και των εξευγενισμένων υδατανθράκων υποστηρίζεται και από άλλους ειδικούς, με την οικογενειακή και προληπτική ιατρό Brenda Rea να δηλώνει επίσης ότι η ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει μια φλεγμονώδη αντίδραση στο σώμα, θέτοντας τον οργανισμό σε κατάσταση στρες, γεγονός που κάνει τον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος στην κοιλιά.

Αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσεις εντελώς να τρως ζυμαρικά και ψωμί για να μειώσεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες -απλά πρέπει να τους αντικαταστήσεις με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Αντί να τρως λευκό ψωμί και ζυμαρικά, δοκίμασε γι' αυτά τις εκδοχές των ίδιων προϊόντων με δημητριακά ολικής άλεσης. Όχι μόνο είναι πιο υγιεινά, αλλά θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος στην κοιλιά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition εξέτασε 50 παχύσαρκους ενήλικες με μεταβολικό σύνδρομο -το οποίο είναι μια συλλογή παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη- οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Και στις δύο ομάδες ζητήθηκε να μειώσουν τις θερμίδες για 12 εβδομάδες, αλλά στη μία ομάδα ζητήθηκε να τρώει μόνο προϊόντα ολικής άλεσης, ενώ στην άλλη ζητήθηκε να μην τρώει καθόλου προϊόντα ολικής άλεσης.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, και οι δύο ομάδες είχαν χάσει βάρος, κατά μέσο όρο 8 κιλά στην ομάδα των δημητριακών ολικής άλεσης και 11 κιλά στην ομάδα των επεξεργασμένων δημητριακών. Και οι δύο ομάδες παρουσίασαν επίσης μείωση του σωματικού λίπους, αλλά η ομάδα ολικής άλεσης έχασε σημαντικά περισσότερο σωματικό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σχέση με την ομάδα εξευγενισμένων υδατανθράκων.

IMG_5096.jpeg