Τips για να συνδυάσετε το junk food με τη δίαιτα

Γωγώ Φούντα
Τips για να συνδυάσετε το junk food με τη δίαιτα

Γιατί και το φαγητό απ' έξω έχει άλλη χάρη...

Το έτοιμο φαγητό ή οι βραδιές με την παρέα σε ταβερνάκια είναι μία συνήθεια η οποία δύσκολα κόβεται και τις περισσότερες φορές δεν θέλουμε και να κοπεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η διασκέδαση του Έλληνα περιέχει σε μεγάλο βαθμό διατροφικές παρασπονδίες, με αποτέλεσμα, αν εσείς προσέχετε τη διατροφή σας να αποφεύγετε τις εξόδους με την παρέα ή τις συγκεντρώσεις σε σπίτια προκειμένου να μείνετε πιστές σε αυτή και αυτομάτως να γίνεστε το... μαύρο πρόβατο και η αντικοινωνική! Εδώ σας έχουμε κάποιες συμβουλές, ώστε και έτοιμο φαγητό να φάτε, και τη δίαιτα να μη χαλάσετε...

1. Οργανώστε θερμιδικά την μέρα σας: Είναι σημαντικό να καταναλώνετε 3-5 γεύματα ημερησίως. Αποφασίστε ποια από αυτά θα καταναλώσετε έξω.

2. Ξεκινήστε με ένα καλό σπιτικό πρωινό: Μπορεί οι τυρόπιτες από το φούρνο της γειτονιάς να είναι υπέροχες, αλλά δυστυχώς περιέχουν πολλά λιπαρά. Σηκωθείτε ένα τέταρτο νωρίτερα ώστε να προλάβετε να φάτε ένα πιο υγιεινό και σαφώς ελαφρύτερο πρωινό.

3. Προετοιμάστε τα σνακ σας: Οργανώστε μία γωνιά της κουζίνας και βάλτε διάφορα υγιεινά σνακ. Έτσι όταν θα νιώθετε πείνα θα παίρνετε κάτι από εκεί. Έτσι ελέγχετε την όρεξή σας και μετριάζετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε απ' έξω.

4. Σωστοί συνδυασμοί: Αν πρόκειται να καταναλώσετε ένα από τα κύρια γεύματα σε κάποιο εστιατόριο, προτιμήστε το άλλο σας γεύμα να είναι ιδιαιτέρως ελαφρύ. Φτιάξτε ένα τοστ, με λαχανικά, τυρί και άπαχα αλλαντικά, μία σαλάτα ή γιαούρτι με μέλι και δημητριακά.

5. Στο εστιατόριο: Αποφύγετε το ψωμί και τα τηγανητά. Προτιμήστε σαλάτες και ψητά λαχανικά. Γενκότερα το κύριο γεύμα θα πρέπει να τηρεί τους εξής κανόνες: το 1/2 της επιφάνειας του πιάτου πρέπει να περιέχει λαχανικά, το 1/4 κάποιου είδους άπαχη πρωτεΐνη (ψάρι, κοτόπουλο) και το υπόλοιπο 1/4 μία αμυλούχα τροφή (πατάτα, ζυμαρικά). Μην ξεχνάτε τις θερμίδες που προσθέτει το αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης:

Παντρεύεστε; Ιδού η δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποφύγετε το πρήξιμο

Τρεις βραδινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Αυξομειώσεις βάρους: Πόσο κακό μπορούν να μας κάνουν;