Μήπως κάνεις λάθος τα squats σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μήπως κάνεις λάθος τα squats σου;

Δες 3 πιθανά λάθη που μπορεί να κάνεις

Τα squats είναι η πιο δημοφιλής άσκηση που μπορείς να κάνεις, εάν θες να δυναμώσεις το κάτω μέρος τους σώματός σου. Υπάρχει όμως μεγάλη περίπτωση να κάνεις κάποια λάθη, κάνοντας τη συγκεκριμένη άσκηση, με αποτέλεσμα να μην έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δες λοιπόν τρία λάθη που μπορεί να κάνεις και πώς να τα διορθώσεις.

Δεν σφίγγεις τα πόδια σου όσο σκληρά χρειάζεται
Η εκγύμναση στο κατώτερο σημείο του σώματός σου, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της φόρμας σου με την πάροδο του χρόνου. Τόνωσε το κάτω μέρος τους σώματός σου σφίγγοντας τα πάντα, πριν φτάσεις στην τελική θέση. Σφίγγοντας σωστά και όσο πρέπει τα μέλη του σώματός σου, θα έχεις και πιο σωστά αποτελέσματα. Θα νιώσεις του μυς σου να καίγονται κι έτσι κάθε squats θα είναι πιο αποτελεσματικό.

Δεν κατεβαίνεις πολύ χαμηλά
Εάν θέλεις να κάνεις σωστά την άσκηση, τοποθέτησε τους μηρούς σου παράλληλα με το έδαφος (ή ακόμη πιο χαμηλά), προτού σηκωθείς στην αρχική σου θέση. Θα κάνεις την άσκηση πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματική, εάν κάνεις τις κινήσεις σου πιο ολοκληρωμένες.

Δεν ξεκουράζεσαι
Οι μύες σου χρειάζονται χρόνο για να θεραπευτούν. Νιώθεις πόνο επειδή έχεις κυριολεκτικά «σπάσει» τις μυϊκές ίνες. Οι μύες σου πρέπει να ξεκουραστούν πλήρως, έτσι ώστε να μπορείς να πας ξανά στο γυμναστήριο και να επαναλάβεις τη διαδικασία.
Φρόντισε πάντα να συμβουλεύεσαι τον γυμναστή σου, προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση ή άσκηση, με την οποία μπορεί να τραυματιστείς αν δεν τη γνωρίζεις.