Οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο λένε «Όχι» στο γυμναστήριο

Οι πιο υγιείς άνθρωποι στον κόσμο λένε «Όχι» στο γυμναστήριο

Kαι προτιμούν κάτι άλλο. 

Από τη στιγμή που η πανδημία του Covid-19 χτύπησε την ανθρωπότητα, οι ζωές μας έχουν αλλάξει δραματικά. Ανάμεσα στις συνήθειες που έχουν ξεχαστεί, είναι και το γυμναστήριο, μιας και δυστυχώς οι χώροι αυτοί παραμένουν κλειστοί, ή είναι από τους πρώτους που κλείνουν κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα μέτρα.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο κόσμος, ή τουλάχιστον αυτοί που είχαν συνηθίσει να αθλούνται, πήραν τα βουνά, κυριολεκτικά, τα πάρκα ή τις ακροθαλασσιές προκειμένου να συνεχίσουν να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση.

Κι όμως, η συγκεκριμένη μεταστροφή, μόνο θετική μπορεί να αποδειχθεί για τον οργανισμό, μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο υγιείς άνθρωποι δεν είναι αυτοί που αθλούνται σε γυμναστήριο, αλλά αυτοί που αθλούνται στη φύση!

Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη από το wellbeing site, Blue Zone, έδειξε ότι οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη φύση, είναι και αυτοί που ζουν περισσότερο. Τα περιστατικά μάλιστα δεν είναι μεμονωμένα, μιας και αυτό έχει παρατηρηθεί σε ολόκληρους λαούς με τις συνήθειες αυτές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, που οι άνθρωποι στο χωριό σου, ξεπερνούν κατά πολύ τα 80 έτη. Μήπως την επόμενη φορά που θα θελήσεις να παρακολουθήσεις μία νέα σειρά, να κάνεις πρώτα μία βόλτα στο διπλανό πάρκο;