Υπάρχει λόγος που πρέπει να κάνεις κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική

Υπάρχει λόγος που πρέπει να κάνεις κρύο ντους αμέσως μετά τη γυμναστική

Το ζεστό νερό δεν είναι ό,τι καλύτερο...

Από τη μέρα που μπήκε στη ζωή μας η λέξη «καραντίνα» ξεκινήσαμε όλες να κάνουμε πράγματα που ίσως στο παρελθόν να μην είχαμε κάνει ποτέ. Εκτός από τις μάσκες ομορφιάς που δοκιμάσαμε και με το παραπάνω στην επιδερμίδα μας, πειραματιστήκαμε και με τη γυμναστική. Πώς να περάσουν, άλλωστε, τόσες ώρες στο σπίτι;

Μη μας πεις, λοιπόν, πως κι εσύ δεν συζήτησες με τις φίλες σου για online μαθήματα pilates ή yoga ή πως δεν έψαξες άπειρα youtube videos με εύκολες ασκήσεις γυμναστικής! Όλες το έχουμε κάνει αυτό και θα το κάνουμε όσο περνάει ο καιρός ακόμα περισσότερο. Βλέπεις, το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά, οπότε, όπως και να το κάνουμε, πρέπει να είμαστε γυμνασμένες και fit πριν βγούμε στην παραλία.

Μετά, λοιπόν, από τόσες ώρες αναζήτησης τελικά έβαλες τη γυμναστική στη ζωή σου και ίσως να είδες και αποτελέσματα. Μήπως, όμως, μετά την προπόνηση είσαι ένα ράκος και απλά θέλεις να ξαπλώσεις στον πρώτο καναπέ ή κρεβάτι που θα βρεις μπροστά σου; Εν μέρει είναι λογικό! Κουράστηκες και αξίζεις μερικά λεπτά ξεκούρασης. Όχι, όμως, ώρες ανάπαυλας.

Αμέσως μετά την προπόνησή σου πρέπει να κατευθυνθείς προς το μπάνιο σου και να κάνεις ντους. Σίγουρα δεν σου αρέσει να είσαι για πολύ ιδρωμένη, ούτε και να μυρίζεις… περίεργα. Πρέπει, λοιπόν, να καθαρίσεις το σώμα σου γρήγορα. Πρόσεχε, όμως! Όχι με ζεστό, ούτε με καυτό νερό. Το ντους σου θα πρέπει να γίνει με κρύο νερό και στην παρακάτω gallery θα σου εξηγήσουμε τους έξι λόγους για τους οποίους στο λέμε αυτό. Κάνε scroll και κράτα σημειώσεις!

Διάβασε ακόμα: Πώς με ένα καλσόν μπορείς να κάνεις σύσφιξη στο σώμα σου;