Βαριέσαι τη γυμναστική; 6 εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις για εσένα

Βαριέσαι τη γυμναστική; 6 εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις για εσένα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση ακόμη κι από την ευκολία του σαλονιού σου.

Αν ανήκεις σε εκείνες που δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα του γυμναστηρίου, έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Κακά τα ψέματα, η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητη για να ενισχύσεις την φυσική αλλά και πνευματική σου κατάσταση. Η γυμναστική έχει πολλαπλά οφέλη ωστόσο αρκετές από εμάς βαριούνται να την βάλουν στην ζωή τους λόγω φόρτου εργασίας ή διαφόρων άλλων παραγόντων.

Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη δραστηριότητα που θα σε εξαντλήσει. Υπάρχουν αρκετές εύκολες και παράλληλα αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται να αγοράσεις εξοπλισμό.

7 items για να απολαμβάνεις τη yoga στο σπίτι



Οι πιο εύκολες ασκήσεις γυμναστικής για εσένα που βαριέσαι

fitness5

1) Stretching

Θα ανακουφίσει το σώμα σου από την πίεση της καθημερινότητας ενώ θα μειώσει τις ενοχλήσεις και τους σωματικούς πόνους, βελτιώνοντας την ευλυγισία.



2) Jumping jacks

Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά σε απόσταση παράλληλη με τα ισχία σου, και με τα χέρια στα πλάγια. Στη συνέχεια, σήκωσε ταυτόχρονα τα χέρια σου προς τα πλάγια και πάνω από το κεφάλι σου. Μετά πήδα με τα πόδια σου ανοιχτά, όσο μπορείς στο ίδιο πλάτος με τους ώμους. Χωρίς παύση, ενάλλασσε γρήγορα την κίνηση. Αυτό είναι μια επανάληψη.

3) Σανίδα

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο πάτωμα ή σε ένα στρώμα και στηρίξου στους αγκώνες. Με τα δύο πόδια τεντωμένα πίσω σου, κάνε flex τα πέλματα. Για να εκτελέσεις την άσκηση, πάτησε με δύναμη στα δάχτυλα των ποδιών και σπρώξε ώστε τα πόδια σου να ξεκολλήσουν από το έδαφος και το κεφάλι σου να έρθει σε ευθεία με τη σπονδυλική σου στήλη. Φαντάσου ότι δημιουργείς μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τα πέλματα

4) Squats

Η πιο αποτελεσματική άσκηση για ανόρθωση των γλουτών. Κάνε όσο περισσότερες επαναλήψεις μπορείς. Δες πώς θα το κάνεις στο παρακάτω βίντεο.



5) Προβολές

Βεβαιώσου ότι το μπροστινό πόδι έχει πατήσει εντελώς σταθερά στο πάτωμα πριν κατ'εβεις κάτω με το πίσω γόνατο και ότι οι γοφοί παραμένουν χαμηλά με τη σπονδυλική στήλη ευθεία.



6) Χορός υπό τον ρυθμό της μουσικής

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι στη διαπασών και χόρευε σαν να μην σε βλέπει κανείς. Δεν φαντάζεσαι πόσες θερμίδες θα κάψεις.

4 μυστικά για να πετύχεις κάθε fitness στόχο σου

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com