5 festive ασκήσεις για να δοκιμάσεις φέτος τα Χριστούγεννα!

Ιωάννα Τζανή
5 festive ασκήσεις για να δοκιμάσεις φέτος τα Χριστούγεννα!

Κρατήσου σε φόρμα καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου!

Με τα Χριστούγεννα να απέχουν μόλις λίγες ημέρες και εσένα να έχεις πέσει... θύμα των λαχταριστών μελομακάρονων και κουραμπιέδων που βρίσκονται παντού γύρω μας, η ζυγαριά είναι θέμα χρόνου να ανέβει!

Για να την προλάβεις, όμως, και να μπορέσεις να απολαύσεις τα νόστιμα χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά που επιτάσσει αυτή η περίοδος, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσεις να ασκείσαι, χρησιμοποιώντας τις γιορτές ως δικαιολογία για να κάνεις διάλειμμα από τη ρουτίνα της γυμναστικής σου.

ioanna tzani n73 1

Γιατί λέω ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στη χειμερινή κολύμβηση - Ήρθε η ώρα να πείσω κι εσενα!

Για να σε βοηθήσουμε να παραμείνεις fit από την άνεση του σπιτιού σου, χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις στο γυμναστήριο χριστουγεννιάτικα (όπως λες κι εσύ!), σου έχουμε βρει 5 εύκολες ασκήσεις που οδηγούν στην καύση λίπους και θερμίδων και το καλύτερο απ' όλα; Έχουν... χριστουγεννιάτικο θέμα!

Star jumps



Αυτά τα πηδηματάκια θα σε βοηθήσουν να κάψεις πολλές θερμίδες, εύκολα και... ευχάριστα! Ξεκίνα με τα γόνατά σου λυγισμένα. Στη συνέχεια, πήδα όσο πιο ψηλά γίνεται, τεντώνοντας τα χέρια και τα πόδια σου. Κατά την προσγείωση, συνέχισε να λυγίζεις τα γόνατά σου έως ότου μπορείς να αγγίξεις το πάτωμα και από τις δύο πλευρές με τα χέρια σου.

Snow angels (πλάγια σανίδα με ανύψωση ποδιών)

Η σανίδα είναι μια αποτελεσματική άσκηση για την ενίσχυση των μυών της κοιλιάς σου, καθώς και των ώμων, των χεριών και των γλουτών σου. Πάρε θέση πλάγιας σανίδας και σήκωσε το πόδι σου όσο πιο ψηλά γίνεται. Προσπάθησε να κρατάς τους γοφούς σου πάνω και να μην ακουμπούν στο στρώμα όταν ανυψώνεις το πόδι. Επανάλαβε την άσκηση με το άλλο πόδι.

Reindeer kicks



Ξάπλωσε στο στρώμα γυμναστικής και, κρατώντας την κοιλιά σφιχτή και την πλάτη σου ίσια, κλώτσησε προς τα πίσω με το ένα πόδι, πιέζοντας τους γλουτούς. Επανάλαβε με το άλλο πόδι.

Sleigh-bell swings

Μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα, τα sleigh-bell swings όχι μόνο ενισχύουν τη δύναμη, αλλά βελτιώνουν επίσης τη στάση του σώματος, την καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση και την αντοχή σου.

Τοποθέτησε το kettlebell στο πάτωμα ανάμεσα στα πόδια σου και κάνε κάθισμα για να πιάσεις τη λαβή και με τα δύο χέρια. Σήκω αργά, βάζοντας όλο το βάρος στους ώμους σου και κρατώντας την πλάτη σου ίσια, και μόλις σηκωθείς, σπρώξε προς τα μπροστά τους γλουτούς σου.

Overhead press-ents



Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων, κράτησε τους αλτήρες επίσης στο ύψος των ώμων, με τα χέρια λυγισμένα και τις παλάμες να κοιτάζουν η μία την άλλη. Σφίξε την κοιλιά σου και πίεσε προς τα πάνω.

Extra info:

  • Κάνε κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα και μετά ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα.
  • Επανάλαβε 3 φορές κάθε μία από τις παραπάνω ασκήσεις
  • Το πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να διαρκέσει 15 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλεις να καις λίπος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας; Ξεκίνα το πρωινό σου με αυτές τις ασκήσεις!

5 σημαντικοί λόγοι για να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου

3 ασκήσεις για να κάψεις πολλές θερμίδες μέσα σε μόλις 30 λεπτά!