Τέλειοι γλουτοί μέχρι το καλοκαίρι; H Fitness Expert Ιωάννα Λαουμτζή σου λέει το πώς

Τέλειοι γλουτοί μέχρι το καλοκαίρι; H Fitness Expert Ιωάννα Λαουμτζή σου λέει το πώς

Σου δείχνει όλες τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι σου, σε ένα επεξηγηματικό video.

«Οι γλουτοί είναι μία από τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες στο σώμα μας. Ο λόγος που θα πρέπει να τους γυμνάζουμε, είναι διότι αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη γενική μας υγεία», μας λέει η Ιωάννα.

«Οι γλουτιαίοι συνδέονται με τα πόδια, την μέση και τα ισχία. Για αυτό το λόγο η ενδυνάμωση τους με τις σωστές ασκήσεις μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση και την υγεία της μέσης μας, να βελτιώσει την στάση του σώματος μας και γενικά να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμών σε όλο το σώμα. Επιπλέον, ποιος δε θέλει να έχει ωραία και ανορθωμένα οπίσθια;

Για καλύτερα αποτελέσματα δοκίμασε να γυμνάσεις τους γλουτούς σου με λειτουργικές ασκήσεις με το βάρος του σώματος αλλά και με αντιστάσεις όπως ελεύθερα βάρη, λάστιχα», εξηγεί.


https://www.instagram.com/p/CNM2SQxAUdk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Do it like a pro

Στο βίντεο που ακολουθεί η Fitness Expert και Personal Trainer Ιωάννα Λαουμτζή προτείνει έναν συνδυασμό ασκήσεων για 3 φορές την εβδομάδα από 12 επαναλήψεις η κάθε άσκηση. Να θυμάσαι πως καμία άσκηση από μόνη της δεν υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα. Χρειάζεται χρόνος, επιμονή και υπομονή. Αξίζει η προσπάθεια, όμως, και περισσότερο από όλα αξίζει το πως νιώθουμε στο τέλος της ημέρας όταν την έχουμε κάνει!



Meet the expert

Βio: «Είμαι Fitness Expert και ιδιοκτήτρια του IL EXCLUSIVE FITNESS GYM ενός personal training boutique γυμναστηρίου που ασχολείται αποκλειστικά με τις μοναδικές ανάγκες και στόχους του κάθε ασκούμενου καλύπτοντας τον όχι μόνο σε υπηρεσίες γυμναστικής αλλά και σε διατροφικές συμβουλές και σε θεραπείες αποκατάστασης. Επιπλέον είμαι Fitness Coach της Johnson & Johnson Greece ενώ έχω συνεργαστεί με μεγάλα brands όπως η adidas, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, η Technogym και η Uniliver. Είμαι αποφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με διπλή εξειδίκευση στο αθλητικό managment και το θαλάσσιο σκι. Έχω δουλέψει σε μεγάλα health clubs της Αθήνας και ως πρώην αθλήτρια μπάσκετ εθνικών κατηγοριών πιστεύω οτι η σκληρή δουλειά πάντα αποδίδει και η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να κάνω πιο λειτουργική την καθημερινότητα όλων όσων αναλαμβάνω δινοντάς τους υγιεινές συμβουλές και οργανώντας τους τον χώρο και το χρόνο που διαθέτουν για άσκηση», μας λέει η Ιωάννα.

Η γυμναστική για εσένα είναι τρόπος ζωής;
Η γυμναστική για εμένα είναι ζωή και όχι απλά τρόπος ζωής. Μεγαλώνουμε όταν σταματάμε να αθλούμαστε.

Mπορεί μία γυναίκα να την εντάξει στη ζωή της σε κάθε ηλικία;
Σίγουρα η πρόληψη βοηθάει και η άσκηση προλαμβάνει πολλές αισθένειες και παθήσεις. Θα επιμένω πάντα στο ποτέ δεν είναι αργά. Η άσκηση είναι για κάθε ηλικία.


https://www.instagram.com/p/CI8swIRgmrC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Περιέγραψέ μας το ιδανικό fitness πρόγραμμα για να είμαστε σε φόρμα χωρίς να περνάμε όλο μας τον χρόνο στο γυμναστήριο.
Εγώ προτείνω δύο ημέρες προπόνησης ενδυνάμωσης των 30’-60’ ανάλογα με το χρόνο διαθέτει κάποιος για τη γυμναστική του και άλλη μία προπόνηση αερόβιας μορφής όπως τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι για 30’-45’. Τέλος το εβδομαδιαίο προπονητικό πλάνο μπορεί να συμπληρώσει ένα μάθημα yoga ή tai chi.

Ποια είναι τα νέα fitness trends που πρέπει να γνωρίζουμε;
Μικρής διάρκειας, καθημερινές ¨έξυπνες¨ προπονήσεις είναι το παγκόσμιο fitness trend. Προπονήσεις των 10’-20’ στοχευμένες για να δουλεύεις αποτελεσματικά.

Tελικά η γυμναστική μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση;
Φυσικά. Έρευνες αποδεικνύουν πως η άσκηση βελτιώνει την ψυχολογία μας καθώς ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ελέγχει την διάθεσή μας. Μάλιστα η γυμναστική συστήνεται και σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη ως επικουρική θεραπεία.


https://www.instagram.com/p/CF4CKr3g5Ec/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς επηρέασε η πανδημία τον τρόπο που γυμναζόμαστε;
Η πανδημία δημιούργησε νέες ανάγκες και νέες τάσεις. Πλέον δεν μιλάμε για την επιστροφή στη κανονικότητα αλλά για μία νέα πραγματικότητα σε όλους τους τομείς. Έτσι η γυμναστική δεν θα μπορεούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Το 2020 που ο covid μπήκε στη ζωη μας άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κόσμο χωρίς να χάσουν σε ποιότητα. Δημιουργήσαμε λοιπόν το νέο υβριδικό μοντέλο άσκησης που έδωσε τη δυνατότητα σε ασκούμενους μέχρι και σήμερα να μπορούν να επιλέγουν εκείνοι το χώρο απο τον οποίο θέλουν να γυμναστούν.

Πού μπορεί να σε βρει κάποιος που θέλει να γυμναστεί μαζί σου;
Αρχικά στο personal training gym IL Exclusive Fitness που βρίσκεται Βουλιαγμένης 350, στο σταθμό μετρό Ηλιούπολης και για όσους δεν μένουν Αθήνα συμπληρώνουν τη φόρμα που αφορά το Online Personal Training ώστε να προπονηθούν με εμένα και την ομάδα μου. Την φόρμα μπορεί να τη βρεί στο site μας www.ioannalaoumtzi.gr

Ιnfo: Φυσικά μπορεί κάποιος να με ακολουθήσει στα κανάλια μου IG και YouTube για πολλά Smart Workouts και υγιεινές συμβουλές.

Δες επίσης: Δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά πολυβιταμίνες αν τρως αυτές τις 8 τροφές