«Λιγούρα» πριν από τη γυμναστική; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Ερμιόνη Σαρρή
«Λιγούρα»  πριν από τη γυμναστική; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Και αποφύγετε το «φούσκωμα»

Σε λίγη ώρα πρέπει να φύγετε για το γυμναστήριο αλλά η κοιλιά σας... παραπονιέται; Ναι το καταλαβαίνουμε πως η μέρα σας μπορεί να ήταν κάπως δύσκολη και να μην καταφέρατε να τηρήσετε σωστά τα γεύματά σας, αλλά δεν μπορείτε να φάτε ό,τι βρίσκεται μπροστά σας. Υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν το στομάχι , και καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε πριν από την άσκηση. Επιλέξτε το κατάλληλο σνακ και νιώστε έτοιμη για γυμναστική.

-Το timing είναι το παν: Ένα σνακ πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την ώρα της γυμναστικής. Ο συγκεκριμένος αυτός χρόνος θα καταφέρει να σας καλύψει το αίσθημα της πείνας και το σώμα σας δε θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα.

-Συνδυάστε πρωτεΐνες με υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές ενέργειας για το ανθρώπινο σώμα και γι΄ αυτό είναι σημαντικό να τους εντάξετε στη διατροφή σας. Ιδιαίτερα οι απλοί υδατάνθρακες πριν την άσκηση, θα σας βοηθήσουν να διώξετε το αίσθημα της πείνας χωρίς να αισθανθείτε πως το στομάχι σας «βάρυνε».Φτιάξτε ένα τοστ με γαλοπούλα και σε λίγα λεπτά θα είστε έτοιμες για τρέξιμο.

-Επιλέξτε μία μπάρα ενέργειας: Στο σνακ αυτό θέλουμε να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή. Ναι μεν οι μπάρες ενέργειες αποτελούν ένα σωτήριο σνακ πριν από τη σωματική άσκηση, αλλά λόγω των θερμίδων τους πρέπει να φανείτε «φειδωλοί» στην ποσότητα που θα καταναλώσετε. Φάτε τη μισή πριν από το μάθημα και αφήστε την υπόλοιπη για αργότερα.

-Αποφύγετε τις φυτικές ίνες: Αν και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με τη γυμναστική μπορεί να σας προκαλέσουν ένα αίσθημα βαρυστομαχιάς ή πόνου.

-Μην το παρακάνετε με την ποσότητα: Το ξέρουμε πως μπορεί να πεινάτε αρκετά, αλλά αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού, θα νιώθετε τόσο βαριά που θα σας είναι αδύνατο να γυμναστείτε. Ένα σνακ 100-150 θερμίδων περίπου, θα σας διώξει την πείνα για λίγη ώρα και εσείς θα «πετάτε» στο μάθημα του χορού.

Διαβάστε ακόμα:

Γυμναστήριο μετά τη δουλειά; 5 λόγοι που θα σε πείσουν να μη χάσεις την προπόνησή σου

Πήγες για καφέ πριν από το μάθημα της γυμναστικής; Δες γιατί έκανες την πιο σωστή επιλογή