Ιδρώνεις στο γυμναστήριο και τα κιλά δεν πέφτουν; Έχουμε απάντηση!

Ιδρώνεις στο γυμναστήριο και τα κιλά δεν πέφτουν; Έχουμε απάντηση!

Τέσσερις καλοί λόγοι που η ζυγαριά έχει κολλήσει...

Αν δεν παραλείπεις κανένα ραντεβού με το γυμναστήριο, αλλά η βελόνα δείχνει να είναι κολλημένη στα ίδια κιλά τότε δεν χάλασε η ζυγαριά! Εσύ κάτι κάνεις λάθος και πιθανότατα πέφτεις συχνά σε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω fitness παραπτώματα.

Δεν ασκείσαι καθόλου όταν δεν πας γυμναστήριο
Προφανώς θα γνωρίζεις πως η καθιστική ζωή μαζί με άλλες κακές συνήθειες (κάπνισμα, fast food, κατανάλωση αλκοόλ) επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου. Ξέρουμε πως το να μην κάθεσαι τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε μια καρέκλα είναι δύσκολο αν η φύση της δουλειάς σου είναι τέτοια, αλλά μπορείς να το ισορροπήσεις με ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής. Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που είναι περισσότερο ενεργητικοί (όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και στην καθημερινότητά τους) είναι πιο αδύνατοι και με αθλητικό σώμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις καθημερινά είναι να σηκώνεσαι κάθε μία ώρα από την καρέκλα του γραφείου σου και να περπατάς λίγο με τους συναδέλφους στα διαλείμματα. Ακόμη προτίμησε τα σκαλιά και όχι το ασανσέρ, περπάτησε τις κοντινές αποστάσεις και άφησε το αυτοκίνητο, χόρεψε στο σπίτι αντί να βλέπεις με τις ώρες τηλεόραση. Συμπέρασμα; Στάσου στα πόδια (κυριολεκτικά) σου πιο συχνά!

Κάνεις το ίδιο πράγμα για μεγάλο διάστημα. Είναι θαυμάσιο να βρίσκεις το πάθος σου στην γυμναστική είτε αυτό λέγεται Zumba ή ποδήλατο ή τρέξιμο. Αν, όμως, αυτή είναι η μοναδική άσκηση που κάνεις τότε θα γίνεις πολύ καλή σε αυτό, το σώμα σου δεν θα γυμνάζεται το ίδιο και τελικώς θα σταματήσουν οι αλλαγές στο σώμα σου. Δοκίμασε πάντα κάτι καινούριο.

Δεν βλέπεις την πρόκληση
Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πως η ένταση της άσκησης έχει μεγαλύτερη σημασία από τη διάρκεια σε ότι αναφορά την απώλεια βάρους. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα στη ρουτίνα και δεν γυμνάζεται το ίδιο όταν μαθαίνει σε έναν ρυθμό. Προσπάθησε το γυμναστικό σου πρόγραμμα να περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις, τρέξιμο και διαλείμματα με άσκησεις σε έντονο ρυθμό.

Τρως μεγάλες ποσότητες όταν καις θερμίδες
Πρόκειται για ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλοι. Όταν η οθόνη του διαδρόμου δείχνει πως έχεις κάψει 800 θερμίδες θεωρείς πως φεύγοντας μπορείς να φας ένα μεγάλο γεύμα ισάξιο με αυτό τον αριθμό θερμίδων που είδες πως έκαψες. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εκτίμηση που βλέπεις με τα φωτεινά γράμματα είναι λίγο υπερεκτιμημένη. Για να μπορέσεις να χάσεις κιλά πρέπει να ελέγχεις σωστά τις θερμίδες που λαμβάνεις και καις. Πρόσεχε τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά όση γυμναστική και να κάνεις σε βαθμό που θα καλύπτεις μεν το μυϊκό σου σύστημα, αλλά που δεν θα ξεπερνούν, όμως, τις ανάγκες του οργανισμού σου.

Διαβάστε ακόμη:

Ούτε γυμναστική, ούτε δίαιτα: Δείτε μερικά έξυπνα tips για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά