Break στο... γραφείο; 4 ασκήσεις για να ξεμουδιάσει το σώμα σας σε χρόνο dt!

Ερμιόνη Σαρρή
Break στο... γραφείο; 4 ασκήσεις για να ξεμουδιάσει το σώμα σας σε χρόνο dt!

Χωρίς καν να σηκωθείτε από την καρέκλα σας!

Κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα. Ξυπνάτε, ντύνεστε και τρέχετε πανικόβλητες για να μην αργήσετε στη δουλειά. Κάθεστε μπροστά από έναν υπολογιστή και ξεχνάτε να... σηκωθείτε. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι φορές που έχετε κοιτάξει το ρολόι και έχει ήδη μεσημεριάσει. Όλες το ίδιο κάνουμε, δυστυχώς.

Το σώμα σας όμως επιβαρύνεται αρκετά από όλη αυτή την καθιστική ζωή και για αυτό πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να κάνετε μικρά διαλείμματα για... ξεμούδιασμα. Σας παρουσιάζουμε 4 ασκήσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε όσο είστε στο γραφείο και να είστε σίγουρες, πως θα αισθανθείτε καλύτερα σε χρόνο dt! Δείτε τις ως ένα μίνι stretching και ας μην έχετε γυμναστεί πριν.

Τέντωμα χεριών: Ισιώνετε την πλάτη σας και σηκώνετε τα χέρια σας ψηλά. Ενώνετε τις παλάμες σας και τις γυρίζετε ώστε να κοιτάνε προς τα πάνω. Παίρνετε βαθιές αναπνοές και κάνετε μικρές κλίσεις προς τα δεξιά και αριστερά. Πρέπει να νιώθετε την πλάτη σας να τεντώνεται και γενικώς εσείς να ανακουφίζεστε.

tentwmaaskisi 9898a

Στροφή: Κάθεστε στην άκρη της καρέκλας και ισιώνετε την πλάτη σας. Ενώ οι ώμοι σας είναι κάτω, κάνετε μικρή στροφή προς τα αριστερά με τη βοήθεια του ανάλογου χεριού. Μένετε ακίνητες για 8 δευτερόλεπτα, παίρνετε μία βαθιά αναπνοή και επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Κάνετε το ίδιο και προς τα δεξιά.

twistchair 385ba

Δέσιμο: Ισιώνετε την πλάτη σας και φέρνετε το αριστερό σας χέρι προς τα πίσω. Ταυτόχρονα σηκώνετε και το δεξί σας χέρι προσπαθώντας να το ενώσετε με το αριστερό πίσω από το κεφάλι. Προσοχή, ο αριστερός σας αγκώνας πρέπει να κοιτάει προς το έδαφος και ο δεξιά προς τα επάνω. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να ενώσετε τις παλάμες σας, προσπαθήστε να τις φέρετε όσο τον δυνατόν πιο κοντά.

desimoaskisi 471e6

Αντρικό... σταυροπόδι: Κάθεστε στην άκρη της καρέκλας με το δεξί σας πόδι να πατάει στο έδαφος. Το αριστερό πόδι ακουμπάει πάνω στο δεξί σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών. Από τη θέση αυτή, κάνετε μικρές πιέσεις στο αριστερό σας γόνατο και ύστερα αλλάζετε πόδι.

gonatoaskisi 70b5b

Διαβάστε ακόμα:

«Ρυθμίζουμε τον Διαβήτη- Ζούμε φυσιολογικά»: Δωρεάν σεμινάρια για διαβητικούς!

Ταλαιπωρείσαι από φούσκωμα και δυσπεψία; Ήρθε η ώρα να γίνουν παρελθόν!

Καλη-μέρα! Οι πιο εύκολες ασκήσεις γυμναστικής για μία ημέρα γεμάτη... ενέργεια