Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα ρούχα του γυμναστηρίου σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα ρούχα του γυμναστηρίου σου;

Plus: Δες 5 τρόπους για να τα πλένεις σωστά

Το καλοκαιράκι τελείωσε και το γυμναστήριο μπαίνει σε πρώτη μοίρα –μιας και τα μαγιό σου μπαίνουν στη ντουλάπα-. Εμείς, λοιπόν, έχουμε να σου πούμε κάτι, που ίσως δεν ήξερες.

Εάν σκοπεύεις να συνεχίσεις τη γυμναστική σου, γιατί γυμναστική σημαίνει υγεία πρέπει και να μάθεις κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα ρούχα που χρησιμοποιείς. Εσύ κάθε πότε πλένεις το κολάν που φοράς;

sweating

Δες παρακάτω 5 τρόπους για να μάθεις να πλένεις τον εξοπλισμό σου, όπως πρέπει.

1. Πλύνε το κολάν σου, μετά από κάθε φορά.

Ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία πίεση να πλένεις το τζιν σου κάθε βδομάδα, δεν ισχύει το ίδιο και για τα κολάν σου. Ο επικεφαλής του brand αθλητικών ενδυμάτων Carbon38, Yoon Chung, αναφέρει: «Θα πρότεινα να πλένετε τα κολάν μετά από κάθε προπόνηση, επειδή υπάρχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλέσουν μολύνσεις».

2. Διάβαζε προσεκτικά τις οδηγίες πλυσίματος

Όλα τα ρούχα έχουν τον δικό τους τρόπο να πλένονται. Αλλιώς πλένεις τα μάλλινα, αλλιώς τα συνθετικά, αλλιώς τα βαμβακερά. Έτσι και τα αθλητικά ρούχα λοιπόν έχουν τον δικό τους σωστό τρόπο να πλένονται.
Ο σωστός τρόπος για τον αθλητικό εξοπλισμό σου, είναι το νερό. Πρέπει πάντα να είναι κρύο και φυσικά δεν τα βάζεις για κανένα λόγο στο στεγνωτήριο. « Στο ζεστό νερό μπορεί ακόμα και να μαζέψουν», αναφέρει ο Chung.

3. Μη χρησιμοποιείς μαλακτικά προϊόντα

Προφανώς και τα μαλακτικά, λευκαντικά ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν απαγορεύεται, καθώς μπορεί να αφήσει λευκά στίγματα στα ρούχα σου. Και αυτό οφείλεται στις χημικές ουσίες, που μπορεί να κολλήσουν στις ίνες των ρούχων. Άσε που περιορίζεται ή ικανότητα τους να απορροφήσουν τον ιδρώτα και τις άσχημες οσμές. Περιορίσου λοιπόν, στο απλό, καλό απορρυπαντικό.

e2f38 fitness girl

4. Ξεχώρισε τα χρώματα

Εντάξει, αυτό δεν χρειαζόταν να σου το αναφέρουμε λογικά. Ξέρεις πως πρέπει να ξεχωρίσεις τα λευκά από τα σκούρα χρώματα και τα χρωματιστά. Αν δεν το κάνεις και τα πλύνεις όλα μαζί πιθανότατα την επόμενη φορά να εμφανιστείς στο γυμναστήριο με κάτι εμπριμέ ή και ροζ. Α! Και φυσικά ό,τι έχει φερμουάρ ή κουμπώματα (πχ. τα σουτιέν σου) καλύτερα να το τοποθετείς σε μία σακούλα πλυσίματος, γιατί σίγουρα θα σου χαλάσει κάποιο ρούχο.

5. Χρησιμοποίησε λευκό ξύδι

Ίσως να ξέρεις αυτό το μυστικό από τη μαμά ή τη γιαγιά σου. Αν όχι μάθε, πως το λευκό ξύδι απομακρύνει τις οσμές. Μερικές φορές υπάρχουν κάποια ρούχα που κρατάν τις άσχημες οσμές. Το ξύδι ήρθε για να σε σώσει. Γέμισε μία λεκάνη με κρύο νερό κι ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και βούτηξε τα ρούχα σου για 15 με 30’ πριν τα βάλεις στο πλυντήριο και αποχαιρέτισε τις μυρωδιές μια για πάντα.

Εάν λοιπόν είναι στα άμεσα σχέδια σου να ξεκινήσεις ξανά γυμναστήριο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Δες κι αυτό: Νέα προγράμματα γυμναστικής για να ξεκινήσεις φέτος τον Σεπτέμβριο!