Ο Λευτέρης Πετρούνιας μας δείχνει γιατί πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας!

Ερμιόνη Σαρρή
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μας δείχνει γιατί πρέπει να βάλουμε το τρέξιμο στη ζωή μας!

Η άνοιξη ήρθε, η μέρα «μεγάλωσε» και η θερμοκρασία άρχισε να «ανεβαίνει»! Τι πιο όμορφο μπορείς να προσφέρεις, λοιπόν, στο σώμα και την ψυχή σου από μια βόλτα στην πόλη; Εκμεταλλεύσου τον καλό καιρό και βάλε το τρέξιμο στη ζωή σου!

Βγες έξω, συνδύασε την άσκηση με τη διασκέδαση και γνώρισε καλύτερα την πόλη σου. Σύντομα θα δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται και τη διάθεσή σου να «ανεβαίνει». Δεν είναι δύσκολο να κάνεις την αρχή. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές καλές συμβουλές και φυσικά, τα κατάλληλα running παπούτσια! Εγώ αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τη δική μου running εμπειρία, για να σε βοηθήσω να ξεκινήσεις το τρέξιμο χωρίς κανένα άγχος.

Το τρέξιμο το σωστό

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο για το κατάλληλο αθλητικό παπούτσι, «έπεσα πάνω» στον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τη Reebok, και μου έδωσε όλα τα tips που χρειαζόμουν για να μάθω να τρέχω σωστά.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης φορά κάθε μέρα το νέο running παπούτσι της Reebok, Print Smooth και αρχίζει το τρέξιμο. Πρώτα, όμως, φροντίζει για μερικές μικρές αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

reebok

Τα αθλητικά σου τα «τσέκαρες»;

Όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, έτσι κι εσύ, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι το αθλητικό παπούτσι που θα επιλέξεις θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τυχόν στραβοπατήματα. Η τεχνολογία αποτύπωσης της πίεσης στην εξωτερική σόλα των Print Smooth θα σου δώσει τη στήριξη ακριβείας που χρειάζεσαι!

petrounias

Μην ξεχνάς το ζέσταμα!

Χάρη στον Λευτέρη, θυμήθηκα επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάω ποτέ το ζέσταμα και καλό είναι να ακολουθήσεις κι εσύ τη συμβουλή του πριν την προπόνηση! Ναι, αφού «τσεκάρεις» τα παπούτσια σου, πρέπει να κάνεις και ένα καλό ζέσταμα για να αυξήσεις τη θερμοκρασία του σώματός σου και να προετοιμάσεις το κορμί αλλά και το μυαλό σου για την άσκηση. Δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα είναι πιο εύκολο να κρατάς βήμα σταθερό, αλλά γρήγορο ρυθμό όταν τρέχεις.

Μουσικούλα και έφυγες

Πολλοί δρομείς προτιμούν να μην ακούν μουσική όταν τρέχουν, ωστόσο, εμένα η μουσική με βοήθησε πολύ να κάνω την αρχή στο τρέξιμο. Βάλε στο mp3 σου τα αγαπημένα σου κομμάτια και απόλαυσε το run σου υπό τη συνοδεία μουσικής που σε «ανεβάζει».

Ευελιξία στο φουλ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να έχεις απόλυτη ευελιξία στο τρέξιμό σου. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεκινά και σιγά σιγά, ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας και τρέχει με γρήγορες εναλλαγές. Πάντα, όμως, προσπαθεί να διατηρεί σταθερό, αλλά γρήγορο, βήμα και φυσικά, να βελτιώσει την αντοχή του, αφού αυτή θα τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του.

πετρουνιας

Να φροντίζεις πάντα για τη σταθερότητα

Η σταθερότητα που του προσφέρουν τα Print Smooth δεν τον απογοητεύει. Οι ευέλικτες αυλακώσεις και οι ανεξάρτητες κομβικές μονάδες της σόλας τους, φροντίζουν για την απόλυτη ευελιξία στο run του Λευτέρη Πετρούνια.

κρικοι

Επ, πού πας; Την αποθεραπεία σου μην ξεχάσεις!

Όταν η προπόνηση φτάνει στο τέλος της, πρέπει να αφιερώνεις λίγα λεπτά για την αποθεραπεία σου. Όπως κι αν αισθάνεσαι, δεν πρέπει να την ξεχνάς. Κάνε λίγες διατάσεις για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ηρεμήσει και να επανέλθει και φυσικά, να μην «πιαστείς» με την πρώτη προπόνηση.

πετρουνιας ριμποκ

Ναι, μπορείς κι εσύ να τρέξεις!

Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς λίγο, αλλά έπειτα από λίγες προπονήσεις θα καταλάβεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και θα θέλεις συνέχεια να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Το σίγουρο είναι ότι από το πρώτο κιόλας τρέξιμό σου σε κάποιον εξωτερικό χώρο θα αισθανθείς πιο χαλαρή και γεμάτη ενέργεια.

Ναι, το τρέξιμο πρέπει να είναι βασικό μέρος της προπόνησής σου και, όπως ο ίδιος ο Λευτέρης Πετρούνας λέει, είναι η αρχή της προετοιμασίας του. Φυσικά, τα παπούτσια τα σωστά, όπως τα Print Smooth παίζουν καταλυτικό ρόλο για εκείνον, καθώς, με τη σταθερότητα που προσφέρουν, είναι ιδανικά για τρέξιμο μέτριας έντασης και διάρκειας.

petrounias reebok

Be More Human!

Εμπνεύσου από τη σπουδαία πορεία του Λευτέρη Πετρούνια. Ο «χρυσός» αυτός αθλητής γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για την κορυφή είναι δύσκολος, αλλά ξέρει ότι πρέπει να είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις και σκληρές προπονήσεις και γνωρίζει καλά πώς να είναι επίμονος και να προσπαθεί συνέχεια. Στο μυαλό του βρίσκεται η φιλοσοφία Be More Human της Reebok, την οποία αξίζει να «υιοθετήσεις» κι εσύ. Γιατί; Διότι μόνο όταν κανείς αγωνίζεται διαρκώς, όταν δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και δεν πτοείται από τις αποτυχίες, αλλά προσπαθεί ακόμα περισσότερο, τότε και μόνο τότε γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, γίνεται περισσότερο άνθρωπος!

Και να θυμάσαι, η άσκηση σε ανοιχτό χώρο, όπως το τρέξιμο, έχει πλεονεκτήματα για το σώμα αλλά και την ψυχή!