Γυμνάσου στο πι και φι στη σκάλα του σπιτιού σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Γυμνάσου στο πι και φι στη σκάλα του σπιτιού σου

Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ιδρώσεις

Δεν πας γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα, γιατί τώρα μπορείς να γυμναστείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σου, ακόμη και τις μέρες που βαριέσαι να ντυθείς και να πας στο γυμναστήριο. Ναι, φυσικά και μπορούσες και πριν να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι σου, όμως είμαστε σίγουρες πως δεν είχε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσεις τις σκάλες του σπιτιού σου.

Είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμες και μπορείς να κάνεις εκεί όποια άσκηση μπορείς να φανταστείς. Αν πάλι μένεις σε μονοκατοικία και δεν υπάρχει σκάλα, δοκίμασε να πας στο σχολείο της γειτονιάς σου και να χρησιμοποιήσεις τις κερκίδες, είναι ακριβώς το ίδιο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ζέσταμα
Πριν ξεκινήσεις την προπόνησή σου, είναι σημαντικό να ρίξεις την πίεση του αίματος σου και να χαλαρώσεις τους μυς σου. Ξεκίνα λοιπόν, να ανεβοκατεβαίνεις τη σκάλα περπατώντας ήρεμα για τρία έως τέσσερα λεπτά.

Τρέξε
Ξεκίνα από το κάτω μέρος της σκάλας και τρέξε γρήγορα προς τα πάνω, φροντίζοντας να αντλείς δύναμη από τα χέρια σου. Κατέβα προς τα κάτω με χαλαρό ρυθμό και επανέλαβε για μία ακόμη φορά.

Δούλεψε τους κοιλιακούς σου
Σανίδα στις σκάλες; Και βέβαια μπορείς! Τοποθέτησε τα χέρια σου σε ένα σκαλοπάτι, όσο τα πόδια σου είναι στο έδαφος, έτσι ώστε να είσαι σε θέση σανίδας. Όσο πιο ψηλά το σκαλί, τόσο πιο εύκολο. Περίμενε από 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό τη φορά.

Κάνε κάμψεις
Από την θέση σανίδας που βρίσκεσαι λύγισε τους αγκώνες σου, χαμήλωσε σιγά σιγά το στήθος σου προς το σκαλοπάτι, κι έπειτα τεντώσου πίσω, προκειμένου να κάνεις push-ups. Κάνε 4 σετ από 10-12 επαναλήψεις το καθένα.

Δες και αυτό: Προπόνηση στις σκάλες για να γυμνάζεσαι και στις διακοπές