Λίγη γιόγκα την ημέρα, την κυτταρίτιδα κάνει πέρα

Λίγη γιόγκα την ημέρα, την κυτταρίτιδα κάνει πέρα

Θέση «Πολεμιστή 3». Τι θα πολεμήσουμε; Μα φυσικά την κυτταρίτιδα!

Από όρθια θέση, σταθείτε στο δεξί πόδι, γέρνοντας τον κορμό σας και το βάρος σας προς τα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα σηκώνεται το αριστερό ας πόδι προς τα πίσω και τεντωμένο. Τεντώστε και το δεξί σας πόδι, το μέτωπο σας να κοιτάει το έδαφος και ο κορμός και το αριστερό σας πόδι, να βρίσκονται στην ίδια ευθεία, οριζόντια γραμμή. Κρατήσει τα χέρια τεντωμένα, προς τα πίσω, στο ύψος των πλευρών σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο αριστερός μηρός, το ισχίο και τα δάχτυλα των ποδιών («μυτερά» ή σε κάμψη) παραμένουν στραμμένα, κοιτάζοντας προς τα κάτω. Φανταστείτε ότι ισορροπείτε ένα ποτήρι νερό στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Κρατήστε τη δεξιά επιγονατίδα σε άρση (όχι κλειδωμένη) και την ισορροπία σας στο κέντρο του πέλματος.

Κρατήστε για 5 αναπνοές, επιστρέψτε αργά στην όρθια θέση, και στην συνέχεια, αλλάξτε πόδια και επαναλάβετε.

Για να διευκολυνθείτε: Αν η εξισορρόπηση στο ένα πόδι είναι πρόκληση για εσάς, φθάνουν τα χέρια σας στο πλάι σαν φτερά του αεροπλάνου για να σας βοηθήσουν να τη διατηρήσετε. Αν πάλι δεν τα καταφέρνετε, αφήστε τα δάχτυλα του σηκωμένου ποδιού σας, να ακουμπήσουν ελαφρώς στον τοίχο. Το σημαντικό είναι να κρατήσετε την πλάτη και το σώμα σας, σε ευθεία γραμμή.