Να τι συμβαίνει στο σώμα σου, εάν αρχίσεις τρέξιμο κάθε μέρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Να τι συμβαίνει στο σώμα σου, εάν αρχίσεις τρέξιμο κάθε μέρα

Θα κάνεις θαύματα

Όταν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο, αλλά θέλεις να γυμναστείς, τότε το τρέξιμο φαντάζει σαν την ιδανική λύση. Ακόμη και δέκα λεπτά γυμναστικής είναι αρκετά για το σώμα και τον οργανισμό σου, ξέρεις όμως τι μπορεί να σου συμβεί αν ξεκινήσεις και τρέχεις από λίγο κάθε μέρα;

Το να τρέχεις γύρω στα 3 με 5 μίλια τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οφέλη για το σώμα και το νου σου.

Μόλις μια ώρα μετά την έναρξη μιας ρουτίνας με τρέξιμο θα αρχίσεις να αποκομίζεις τα ψυχικά και σωματικά οφέλη. Μόλις τελειώσεις θα έχεις αυτό το συναίσθημα της ανακούφισης, του ότι έκανες κάτι καλό.

Μετά από μία μέρα
Μια μέρα αφού τρέξεις για πρώτη φορά, έχεις ακόμη την ίδια αίσθηση αμφιβολίας. Σκέφτεσαι πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις και τότε αρχίζεις την εσωτερική αναζήτηση και ανακαλύπτεις, πως τίποτα δεν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο. Έτσι παίρνεις δύναμη να συνεχίσεις και ξαφνικά αρχίζεις να καταλαβαίνεις πως το άγχος σου και το στρες μειώνονται.

Μετά από μία εβδομάδα
Αφού έχει περάσει μία εβδομάδα με το καθημερινό σου τρέξιμο έχεις πια πάρει σχεδόν το «κολλάει» και ο οργανισμός σου, σου ζητάει και την ανάλογη διατροφή. Θέλεις περισσότερο νερό, ενώ τείνεις να τρως όλο και περισσότερα λαχανικά. Επιπλέον σε αυτό το στάδιο πια, το τρέξιμο μοιάζει περισσότερο με μια συνήθεια και λιγότερο με μια σωματική και πνευματική ανάγκη.

Όσος περισσότερος καιρός περνάει με αυτήν τη ρουτίνα, τόσο περισσότερο κι εσύ θα το συνηθίζεις και θα νιώθεις σαν να το έκανε από πάντα. Επιπλέον το σώμα σου θα είναι πιο δυνατό και θα κάνεις απίστευτο καλό και στην ψυχική σου υγεία.

Διάβασε ακόμη: Γιατί λαχανιάζεις πιο γρήγορα από όλη την υπόλοιπη παρέα σου;