Γιατί λαχανιάζεις πιο γρήγορα από όλη την υπόλοιπη παρέα σου;

Ερμιόνη Σαρρή
Γιατί λαχανιάζεις πιο γρήγορα από όλη την υπόλοιπη παρέα σου;

Για ποιους λόγους μεγάλη μερίδα ανθρώπων λαχανιάζουν πολύ εύκολα;


Έχετε ξεκινήσει όλη παρέα (ωραία και καλά) προπονήσεις τρεξίματος; Bλέπεις ο αθλητικός τουρισμός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να φεύγετε τα Σκ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, να τρέχετε τα 5 ή 10χλμ, να γνωρίζετε νέα μέρη και Κυριακή απόγευμα να είστε πίσω στο σπίτι. Εσύ όμως έχεις παρατηρήσει πως λαχανιάζεις πολύ γρήγορα; Τι συμβαίνει;



Ιατρικά το λαχάνιασμα ονομάζεται δύσπνοια, δηλαδή δυσκολία στην αναπνοή. Θεωρείται σύμπτωμα και τα αίτια είναι παθολογικά όταν κάποιος θα αναπνέει 30 με 40 φορές το λεπτό. Όταν κουραστεί ή αγχωθεί κάποιος μπορεί να φτάσει να αναπνεύσει λαχανιασμένος από 15 μέχρι και 20 φορές και να θεωρείται φυσιολογικό.



Κανονικά, σε ήρεμες συνθήκες, έχουμε 10 αναπνοές το λεπτό. Έρευνες έδειξαν ότι οι 3 στους 10 αδυνατούν να ανέβουν μερικά σκαλιά χωρίς να λαχανιάσουν, οι 4 στους 10 λαχανιάζουν όταν τρέχουν να προλάβουν κάτι και 1 στους 4 λαχανιάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.











Όταν «κόβεται η αναπνοή» σε κάποιον, αυτόματα μπορεί να σημαίνει “καμπανάκι” για καταστάσεις παθολογικές. Το πρήξιμο σε πόδια και αστραγάλους ή τα προβλήματα στην αναπνοή όταν ξαπλώνουμε συνδέονται με πρόβλημα στην καρδιά, όταν υπάρχει υψηλός πυρετός ή βήχας αφορά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.



Ο πόνος ή η πίεση στο στήθος σε συνδυασμό με ναυτία αφορά τη στηθάγχη. Τέλος, εάν κάποιος παρατηρεί επιδείνωση στο λαχάνιασμά του χρόνο με τον χρόνο κάτι δεν πάει καλά και οφείλει να το ελέγξει. Βέβαια σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι και η αύξηση του βάρους. Ακόμα και λίγα παραπάνω κιλά αρκούν για να προκαλέσουν δύσπνοια στον άνθρωπο.



Διάβασε και αυτό:

Αυτά είναι τα trends στο φαγητό για το 2019 που πρέπει να ξέρεις