Γυμνάζεσαι αλλά δε βλέπεις αποτελέσματα; Δες τι μπορεί να συμβαίνει

Γυμνάζεσαι αλλά δε βλέπεις αποτελέσματα; Δες τι μπορεί να συμβαίνει

Τι πρέπει να κάνεις για να δεις ξανά αποτελέσματα από τις ασκήσεις που κάνεις

Δε χάνεις προπόνηση για προπόνηση αλλά έχεις σταματήσει να βλέπεις αποτελέσματα; Λοιπόν φιλενάδα, έχεις χτυπήσει ταβάνι στο πλάνο σου. Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη και ούτε μιλάμε για κάτι σπάνιο! Ό, τι κι αν σκέφτεσαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το βάλεις κάτω. Διάβασε παρακάτω για να δεις πως μπορείς να ξεπεράσεις την «αδράνεια» στην οποία έχει πέσει το σώμα σου και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου!

  • Δεν ξέρεις τι είδους άσκηση θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου, αυτή την περίοδο;

Ανεξάρτητα από το επίπεδο σου, θα πρέπει να αλλάζεις συστηματικά το στυλ προπόνησης σου για να βιώνεις συνεχώς αποτελέσματα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αλλάξουν τις προπονήσεις τους για να δουν αποτελέσματα. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις είναι να κάνεις μια μικρή έρευνα και αφού καταλήξεις σε αυτό που σου αρέσει μπορείς α) να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για να σου προτείνει κάτι προσαρμοσμένο σε εσένα, β) αν είσαι ήδη προχωρημένος σε αυτό το κομμάτι, και γνωρίζεις από τρόπους άσκησεις, μπορείς να από μόνη σου να ψάξεις για ιδέες που σου ταιριάζουν και είναι ένα τσικ διαφορετικές από αυτά που ήδη κάνεις.

Μήπως πιέζεις τον εαυτό σου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της προπόνησης, κάθε μέρα; Εάν ναι, ίσως να μην έχεις αποτελέσματα λόγω υπερβολικής προσπάθειας. Την υπερβολική προπόνηση την καταλαβαίνεις από τον πόνο των μυών και των αρθρώσεων, την κούραση, τη γενική έλλειψη ενέργειας, τα συχνά συμπτώματα κρυώματος ή γρίπης και τους πονοκεφάλους . Γιατί συμβαίνει αυτό; Η έντονη άσκηση κάνει τον μυϊκό σου σύστημα να καταρρεύσει. Το σώμα πρέπει να έχει επαρκή ανάπαυση για να ξαναχτίσει και να επισκευάσει τους μύεςς καθώς και να επιτύχει τα βέλτιστα αποτελέσματα από το πρόγραμμα γυμναστικής σου. Για να αποφύγεις την υπερβολική προπόνηση, δώσε στο σώμα σου μια εβδομάδα φουλ ανάπαυσης μετά από τέσσερις έως έξι εβδομάδες έντονης άσκησης. Ναι, μερικές φορές λιγότερη άσκηση (όχι περισσότερη!) είναι καλύτερη για να ξεπεράσεις το τέλμα που βιώνεις.

  • Βάλε αυτό το «κάτι» στην άσκηση σου

Από την άλλη πλευρά, αν η άσκηση σου δεν είναι απαιτητική, πιθανότατα να μην επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να βρεις αυτό το «κάτι» λοιπόν, προσπάθησε να συνδυάσεις προπονήσεις που να περιλαμβάνουν και την άσκηση και του καρδιοαναπνευστικού και του δυναμικού (μυϊκού) συστήματος σου.

Ανάλογα το τι τρως, μπορεί να επηρεάσεις την απόδοση σου. Δοκίμασε να κρατήσεις ένα ημερολόγιο για να καταγράψεις πώς αισθάνεσαι μετά από κάθε γεύμα. Έχε στο μυαλό σου ότι μερικές συνεδρίες με έναν διατροφολόγο μπορούν επίσης για να σε βοηθήσουν να βρεις την ιδανική ισορροπία των πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών, λαχανικών, φρούτων και υδατανθράκων που χρειάζεσαι για να έχεις ενέργεια και να μπορείς να υποστηρίξεις τους στόχους σου.

  • Ο ύπνος και η γυμναστική πάνε χέρι – χέρι

Η απώλεια του ύπνου μπορεί να σαμποτάρει τις επιδόσεις σου. Για να διατηρήσεις υπό έλεγχο τις ορμόνες που σηματοδοτούν την πείνα, προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 – 8 ώρες την ημέρα. Με έναν κακό ύπνο είναι λιγότερο πιθανό να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για την άσκησή σου ή την απαραίτητη ανάπαυση που απαιτείται για να ανακάμψουν οι μύες σου επαρκώς. Το πρόγραμμα ύπνου σου πρέπει να είναι εξίσου σημαντικό για να δεις αποτελέσματα της προπόνησης σου!

  • Βάλε ρεαλιστικούς στόχους

Ίσως ο πιο σημαντικός τρόπος για να επιτύχουμε ένα νέο επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι να βάλουμε τα πράγματα σε ρεαλιστικά πλαίσια. Πρώτα, βρες τις δραστηριότητες που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής σου και που σου αρέσει να κάνεις. Εάν μισείς το τρέξιμο, αυτό πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι η άσκηση που θα φέρει τη θετική αλλαγή στη ζωή σου. Δεύτερον, βάλε ρεαλιστικούς στόχους γυμναστικής. Πριν πιέσεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά σε μια προπόνηση που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ πριν, ξεκίνα με μια προπόνηση αρχάριων και μάθε τα βασικά. Μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια ή να κάνεις αλλαγές εάν κάτι δεν σου ταιριάζει. Ο στόχος σου είναι να ξεπεράσεις αυτή την στασιμότητα και να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, και όχι να τραυματιστείς ή να φτάσεις σε κατάσταση παντελούς αδυναμίας.

Είδες, δεν είναι δύσκολο! Εάν έχεις κάποια απορία είμαι εδώ για να σε βοηθήσω με πολύ πολύ χαρά!

Xx Malou

Μαλού Λαρσινού

Wellness & Lifestyle Coach

Instagram: @maloularsinou

www.iamawesomeblog.com