2 σημάδια που αποδεικνύουν πως χρειάζεσαι ξεκούραση από τη γυμναστική

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 σημάδια που αποδεικνύουν πως χρειάζεσαι ξεκούραση από τη γυμναστική

Μήπως σου συμβαίνει κάτι από αυτά;

Όταν νιώθεις πως έχεις ένα έξτρα κίνητρο και είσαι πρόθυμη να δεις αποτελέσματα, συνήθως πιέζεις τον εαυτό σου σε πολύ σκληρές προπονήσεις. Μπορεί να βλέπεις στα social media ανθρώπους που γυμνάζονται συνεχώς και χωρίς σταματημό να γράφουν hashtags όπως #nodaysoff, και να νιώθεις πως πρέπει να κάνεις κάτι ακόμη παραπάνω, όμως η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου.

Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να φτάνεις τον εαυτό σου στα άκρα και πως πρέπει να ξεκουράζεσαι για να έχεις την αντοχή που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις. Αν λοιπόν ωθείς κι εσύ τον εαυτό σου στα άκρα, υπάρχουν δύο σημάδια που αποδεικνύουν πως χρειάζεσαι ξεκούραση.

Νιώθεις κουρασμένη ακόμη και όταν το βράδυ κοιμάσαι 6-9 ώρες

Εάν γνωρίζεις ότι κοιμάσαι αρκετά, αλλά ακόμη νιώθεις εξαντλημένη, πιασμένη και κουρασμένη, τότε μάλλον πρέπει να κάνεις μία με δύο μέρες αποχή από τη γυμναστική σου. Ξεκούρασε τους μυς σου και δώσε στο μυαλό σου ένα διάλειμμα από το να σκεφτεί τι άσκηση πρέπει να κάνεις μετά. Η πραγματική αλλαγή στο σώμα σου γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και όταν ξεκουράζεσαι. Σιγουρέψου λοιπόν πως δίνεις στο σώμα σου ότι πραγματικά χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα.

Πίνεις νερό αλλά δεν νιώθεις ενυδατωμένη

Πίνεις νερό αλλά εξακολουθείς να νιώθεις αφυδατωμένη; Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ανεπαρκή πρόσληψη υγρού ή ακόμα και με τον ζεστό καιρό. Μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι γυμνάζεσαι πολύ σκληρά και πρέπει να δώσεις στο σώμα σου χρόνο για να ξεκουραστεί, να αποκατασταθεί και να ενυδατωθεί. Το αίσθημα της δίψας είναι ένα σημάδι που σου δίνει το σώμα σου ότι χρειάζεται νερό. Σιγουρέψου λοιπόν πως πίνεις νερό κανονικά, ακόμη και αν δεν νιώθεις ιδιαίτερα διψασμένη.