Ηλιοθεραπεία και γυμναστική; Εύκολα με Aqua Aerobics

Ηλιοθεραπεία και γυμναστική; Εύκολα με Aqua Aerobics

Γυμνάσου με ολόσωμο για να κάνεις ηλιοθεραπεία με μπικίνι!

Η κολλητή μου φίλη στο άκουσμα της γυμναστικής βγάζει σπυριά. Η τελευταία της δε δικαιολογία για να την αποφύγει, είναι ότι όντως βγάζει σπυριά, από τον ιδρώτα, λέει. Επειδή μου αρέσει να έχω παρέα όταν γυμνάζομαι, αλλά μεταξύ μας μου αρέσει ακόμα περισσότερο να της καταρρίπτω τα επιχειρήματα, ανακάλυψα το aqua aerobics.

Στην πισίνα λοιπόν όπου λόγω της άνωσης αισθανόμαστε πούπουλα, όλα φαίνονται πιο απλά, πιο εύκολα. Απαλλαγμένες από το σωματικό μας βάρος κάνουμε περισσότερες επαναλήψεις απ'ότι θα κάναμε στο γυμναστήριο, χωρίς να αισθανόμαστε την ίδια κούραση. Επίσης, το νερό με την υδροστατική πίεση ασκεί την ίδια δύναμη σε όλη την επιφάνεια του σώματος μας με αποτέλεσμα να το γυμνάζει ομοιόμορφα. Εκτός από αυτό, ο θώρακας μας γυμνάζεται όλη την ώρα, ακόμα κι όταν κάνουμε ασκήσεις για τα πόδια, από τη ακούσια προσπάθεια μας να ισορροπήσουμε το σώμα μας έναντι της αντίστασης που δέχεται από το νερό.

Η τελευταία προσπάθεια της φίλης μου να το αποφύγει, είχε να κάνει με το γεγονός ότι θα την «έριχνε» ψυχολογικά, τώρα που έχει παχύνει, να πρέπει να φοράει μαγιό. Καταρρίφθηκε κι αυτό. Το Aqua Aerobics είναι ιδανική γυμναστική τόσο για εγκύους όσο και για παχύσαρκα άτομα, όπου η παρουσία της άνωσης του νερού συμβάλει στο να μην καταπονείται η καρδιά τους και να αποφεύγουν τυχόν τραυματισμούς.