Αν θέλεις πραγματικά σφιχτή κοιλιά, πρέπει να δοκιμάσεις αυτό!

Αν θέλεις πραγματικά σφιχτή κοιλιά, πρέπει να δοκιμάσεις αυτό!

Πώς θα γραμμώσεις την κοιλιά σου αυτόν τον χειμώνα.

Θα έχεις δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές σανίδας με σκοπό να δεις γραμμωμένη την κοιλιά σου! Είτε στέκεσαι απλώς στους αγκώνες, είτε δοκιμάζεις να εναλλάσσεις την αρχική στάση της σανίδας, ο κοιλιακός σου δουλεύει. Ωστόσο, υπάρχει μια «λεπτομέρεια» που κάνει την διαφορά; Πόσο σκληρά δουλεύεις όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη στάση; Στέκεσαι απλώς ή «παλεύεις» να γυμνάσεις τον κοιλιακό σου ακόμα πιο δυνατά.

Η «σκληρή» σανίδα φαινομενικά είναι όπως μια παραδοσιακή σανίδα, ενώ εσύ στέκεσαι στους αγκώνες. Για να την κάνεις όμως απολύτως σωστά, δεν φτάνει μόνο απλώς αν στέκεσαι αλλά να αισθάνεσαι την δυσκολία της. Κάθε επανάληψη θα πρέπει να την αισθάνεσαι και πιο δύσκολη. Γιατί σε αντίθεση με την κλασσική σανίδα, στην «σκληρή» σανίδα δυσκολεύεσαι αρκετά να κρατηθείς πάνω από 15’’

Για να κάνεις την σανίδα σκληρή, θα πρέπει – ενώ στέκεσαι στους αγκώνες – να δουλεύεις σχεδόν όλους τους μυς του σώματος. Να στηρίζεσαι στον πυρήνα, να κρατάς σφιχτή την κοιλιά σου, να πιέζεις τους γλουτούς σου, να σφίγγεις τους τετρακέφαλους. Ενεργοποίησε όλους τους μυς και προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη στάση για 30΄΄. Δεν θα είναι τόσο εύκολο, όσο όταν δεν έδινες σημασία σε όλους του μυς σου, ωστόσο είναι πιο αποτελεσματικό. Αν δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι αντίστοιχο, ξεκίνα την προσπάθεια σου με 6 Χ 15’’.

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να προσθέσεις αυτή την άσκηση, πριν ξεκινήσεις το πρόγραμμα γυμναστικής. Κάνε την σκληρή σανίδα, αμέσως μετά την προθέρμανση σου και θα έχεις πολλαπλά οφέλη. Ενεργοποιώντας τον πυρήνα σου, ειδικά πριν από μια προπόνηση, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την κατάλληλη φόρμα και να αποφύγεις τραυματισμούς. Ενεργοποιώντας τους μυς της κοιλιάς θα μπορέσεις να κρατήσεις τον πυρήνα σου δυνατό και όπως ακριβώς απαιτείται για την εκτέλεση κάθε άσκησης που έχεις στο πρόγραμμα σου.

πηγή: being.gr

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert