Πόση ώρα πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο;

Πόση ώρα πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις ένα μελομακάρονο;

Ξανασκέψου το πριν φας αυτά που έμειναν

Η νέα εβδομάδα του νέου χρόνου ξεκίνησε δυναμικά εχθές, και μαζί με αυτή ξεκίνησαν σίγουρα και κάποια resolutions. Ένα από αυτά όπως κάθε χρόνο είναι και η απώλεια κιλών, ειδικά μετά από όλα όσα φάγαμε στη διάρκεια των γιορτών. Βέβαια επειδή λογικά ακόμη έχουν μείνει κάποια μελομακάρονα και κάποια από τα υπόλοιπα γιορτινά γλυκά, θα θέλαμε να το σκεφτείς διπλά προτού ξαναφάς αυτές τις μέρες.

Πάντα με τη νέα χρονιά η πιο υγιεινή διατροφή και η γυμναστική γίνονται φίλες μας γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ένα χέρι βοηθείας με κάποιες πληροφορίες. Ξέρεις μήπως πόση ώρα πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις αυτό το ένα μελομακάρονο που θα φας μέσα στη μέρα;

Αν όχι, απλά συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω και θα μάθεις όλα όσα θες και πρέπει να ξέρεις.

Τα μελομακάρονα έχουν 150-200 θερμίδες (το ένα) και για να τις κάψεις χρειάζεσαι 50 λεπτά περπάτημα ή 20 λεπτά τρέξιμο. Ο κουραμπιές από την άλλη έχει 200-250 θερμίδες (επίσης ο ένας) και για να τις κάψεις θα πρέπει να κάνεις μια ώρα περπάτημα ή 25 λεπτά τρέξιμο. Ένα ακόμη γιορτινό γλυκό και άκρως νόστιμο και γευστικό είναι οι δίπλες. Οι δίπλες έχουν 170-200 θερμίδες (η μία) και για να τις κάψεις θα πρέπει είτε να περπατήσεις 50 λεπτά είτε να κάνεις 20 λεπτά τρέξιμο.

Η βασιλόπιτα έχει 300-350 θερμίδες ένα μέτριο κομμάτι (περίπου 100γρ) και είναι τόσο νόστιμη που σίγουρα δεν τρως ένα μόνο. Για να τις κάψεις τις θερμίδες αυτές χρειάζεσαι μία ώρα και 20 λεπτά περπάτημα ή 40 λεπτά τρέξιμο. Οπότε αρκέσου στο ένα κομμάτι γιατί αν ξεπεράσεις το «όριο» θα πρέπει και να γυμναστείς λίγο παραπάνω.

Πηγή