Πέντε συμβουλές για να χάσετε κιλά ενώ είστε στο γραφείο

Πέντε συμβουλές για να χάσετε κιλά ενώ είστε στο γραφείο

Μπορεί να μπήκε ο Αύγουστος, πολλοί από εμάς όμως βρισκόμαστε ακόμα (και θα βρισκόμαστε για κάμποσο) στο γραφείο. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να φροντίσουμε το σώμα μας κόντρα στη στατικότητα της δουλειάς; Ορίστε 5 κόλπα που θα σας δώσουν τη λύση:

  • Φτιάξτε ένα μίνι σταθμό εργασίας λίγα μέτρα πιο μακριά από την καρέκλα σας. Έτσι θα αναγκαστείτε να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο όποτε χρειάζεστε κάποιο παλιό έγγραφο, όταν θέλετε να βολέψετε κάποιον φάκελο κ.ο.κ.
  • Χρησιμοποιήστε handsfree όταν τηλεφωνείτε. Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, ακόμη και στο σταθερό χρησιμοποιήστε ακουστικά, έτσι ώστε να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγα βήματα κάθε φορά.
  • Μην τρώτε στο γραφείο ενώ δουλεύετε. Τα στατιστικά αποδεικνύουν πως οι πιο πολλοί εργαζόμενοι τρώνε στο γραφείο ενώ παράλληλα εργάζονται. Όμως το multitasking μπορεί να οδηγήσει και σε multi παχάκια. Οπότε κανονίστε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα να τρώτε στη δουλειά (κλείστε αυτήν την ώρα σαν rendez-vous στην ατζέντα σας), αποφεύγοντας το χώρο του γραφείου και πηγαίνοντας στην κουζίνα της εταιρίας.
  • Αποθηκεύστε τα snack στο αριστερό σας χέρι. Έρευνες δείχνουν πως όταν ψάχνουμε κάτι συνήθως το αναζητούμε πρώτα δεξιά. Έτσι αφήστε στην αριστερή μεριά του γραφείου σας τα παχυντικά snacks που έχετε για «ώρα ανάγκης» και στη δεξιά δίπλα από το pc σας να έχετε πάντα φρέσκα φρούτα έτοιμα για βρώση.
  • Πίνετε πράσινο τσάι. Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά και όσοι καταναλώνουν ποσότητές του σε ημερήσια βάση έχουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από τους υπόλοιπους.