Βγες από το γυμναστήριο γιατί έχεις πολλούς λόγους να βάλεις τις outdoor ασκήσεις στη ζωή σου

Ιωάννα Τζανή
Βγες από το γυμναστήριο γιατί έχεις πολλούς λόγους να βάλεις τις outdoor ασκήσεις στη ζωή σου

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να αναπνέεις καθαρό αέρα και παράλληλα να γυμνάζεσαι.

Μην ξεγελιέσαι, το ότι βγαίνεις από το σπίτι δε σημαίνει απαραίτητα ότι εκτίθεσαι στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Τον χειμώνα, οι περισσότερες από εμάς πηγαίνουμε από τον έναν θερμαινόμενο χώρο στον άλλο με τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά μας, ή από το σπίτι στο στούντιο pilates, το γραφείο μας ή σε ένα εστιατόριο και ξανά πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι πριν μπει η άνοιξη και αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, χρειάζεσαι περισσότερες δικαιολογίες για να βγεις έξω, αλλά μάλλον έχει έρθει η ώρα να... αλλάξεις μυαλά, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές πρακτικές ευεξίας που μπορείς να δοκιμάσεις σε εξωτερικούς χώρους, που πραγματικά δεν ξέρεις τι χάνεις!

Εγώ προσωπικά, από τότε που άρχισα να γυμνάζομαι έξω και έβαλα διάφορες outdoor ασκήσεις στη ζωή μου, ανακάλυψα την καλύτερη και πιο υγιή πλευρά του εαυτού μου!

EVA LONGORIA FITNESS

Stay fit! Οι ασκήσεις γυμναστικής και η διατροφή της Eva Longoria για τέλειες καμπύλες

Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες που αποδεινύουν ότι η έκθεση σε εξωτερικούς χώρους και στη φύση, ή περιβάλλοντα με στοιχεία της φύσης, είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική και σωματική μας ευεξία.

diatasi 2

Όλες επιδιώκουμε να ασκηθούμε, είτε για να διατηρήσουμε τη φυσιολογική μας λειτουργία, είτε για να... ανυψώσουμε τους γλουτούς μας είτε για να χωρέσουμε στα αγαπημένα μας τζιν. Γιατί, λοιπόν, να μη συνδυάσεις όλα αυτά τα ψυχικά και σωματικά οφέλη σε μία προπόνηση;

Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνεις fit, αλλά και να αναπνεύσεις τον πολυπόθητο καθαρό αέρα που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Εκμεταλλεύσου τα παγκάκια της γειτονιάς σου

Μισείς το γυμναστήριο αλλά σου λείπει ο πάγκος; Ε, λοιπόν, τα δημόσια παγκάκια δεν είναι μόνο για να κάθεσαι με τις φίλες και το αγόρι σου και να αγναντεύετε τα πουλάκια και τις πεταλούδες. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου και εκμεταλλεύσου ένα από τα παγκάκια του για 20 λεπτά, κάνοντας ασκήσεις όπως step-ups, knee-ups, άρσεις ποδιών, booty lifting και push-ups. Κάνε 3 σετ των 12-15 επαναλήψεων για κάθε άσκηση της επιλογής σου.

Kάνε πεζοπορία

Εντάξει, δεν είναι η πιο πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα που θα μπορούσα να σου προτείνω, αλλά είναι μια άχαστη επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν το περπάτημα. Ξεκίνα, λοιπόν, βάζοντας τα πιο άνετα αθλητικά σου παπούτσια και παίρνοντας νερό, κινητό και ακουστικά, και θέσε ως στόχο να κάνεις τουλάχιστον 10-15 χιλιόμετρα γρήγορου και ασταμάτητου περπατήματος.



Πες «ναι» στη χειμερινή κολύμβηση

Η τακτική κολύμβηση είναι ένα ειδικό είδος προπόνησης με αντίσταση που γυμνάζει full το σώμα και βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα. Γι΄αυτό εκμεταλλεύσου τις ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα και πες «ναι» στη χειμερινή κολύμβηση!

Yoga σε εξωτερικούς χώρους

Βρες ένα μέρος σε ένα πάρκο ή πήγαινε σε ένα σημείο ακόμα πιο απομονωμένο ώστε να μπορέσεις να ακούσεις τα πουλιά και τον άνεμο και να συνδεθείς πραγματικά με τη φύση και την πρακτική της yoga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι κοιλιακοί της Ιωάννας Μαλέσκου δεν γνωρίζουν χειμώνα: Κλέψε τα μυστικά της

Μη μετράς τα λεπτά! Το μυστικό είναι να τρέχεις όσο αντέχεις