Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να ανακουφιστείς από το πρήξιμο

Ιωάννα Τζανή
Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να ανακουφιστείς από το πρήξιμο

Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις αν υποφέρεις από φούσκωμα μετά το φαγητό.

Οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι η άσκηση είναι καλή μόνο για την τόνωση των μυών, τη βελτίωση της αντοχής και την απώλεια κιλών, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν δεκάδες ακόμη λόγοι για να γυμναστείς, και ένας από αυτούς είναι για να μειώσεις το πρήξιμο.

Εάν, λοιπόν, υποφέρεις από φούσκωμα στην κοιλιά, υπάρχουν ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη αυτού του άβολου πόνου μετά την κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος ή να βελτιώσουν συνολικά την πέψη.

ioanna laoumtzi

Τέλειοι γλουτοί μέχρι το καλοκαίρι; H Fitness Expert Ιωάννα Λαουμτζή σου λέει το πώς

Η προπονήτρια διασημοτήτων Lia Bartha έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη μέθοδο, την «B The Method», που έχει σκοπό να βοηθήσει τις γυναίκες να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα, να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση, να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού και να ανακουφιστούν από το πρήξιμο.

Η Lia Bartha έχει συνεργαστεί με supermodels και ηθοποιούς για να δυναμώσει, να αποκαταστήσει και να προστατεύσει το σώμα τους μέσω κινήσεων που βασίζονται στο pilates, με χαμηλή ένταση. Πάμε να δούμε μαζί ποιες είναι οι 5 βασικές ασκήσεις που συνιστά η γυμνάστρια για να ανακουφιστείς από το πρήξιμο.

#1. Roll down exercise



Αυτή η δημοφιλής άσκηση της «B The Method» είναι υπέροχη για να απαλλαγείς από το φούσκωμα, καθώς κινητοποιεί και τεντώνει την κάτω κοιλιακή χώρα, δημιουργώντας ένα στοιχείο που μοιάζει με μασάζ στο έντερο.

#2. Twisting side leg series



Αυτή η άσκηση είναι εξαιρετική για την ανακούφιση από το φούσκωμα και τη φλεγμονή.

#3. Rocking diamond



Το να ξαπλώνεις ανάσκελα κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, δημιουργεί μια βαθιά σύνδεση με τους κάτω κοιλιακούς και το πυελικό έδαφος, κάτι που υποστηρίζει την πέψη και την κυκλοφορία του αίματος.

#4. Bridging twisted hip dips



Το ουδέτερο στοιχείο της λεκάνης μαζί με την περιστροφή και τη βύθιση του ισχίου θα κινητοποιήσουν το πεπτικό σου σύστημα και θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα.

#5. Quadruped extension



Αυτή η άσκηση σε βοηθά να συνδεθείς σε ένα βαθύτερο στρώμα του πυρήνα χρησιμοποιώντας απομονωμένη σταθερότητα και ισορροπία. Αυτή η πτυχή «μήκους και εμβέλειας» μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής.

Cover photo: @liabartha

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τις ασκήσεις και τη διατροφή της Megan Fox θα τις ζήλευαν μέχρι και οι Kardashians

Κάν' το όπως η Khloe Kardashian! Η εβδομαδιαία προπόνηση που την κρατά σε φόρμα