5 ολιγόλεπτες ασκήσεις για να γυμνάσεις τα πόδια και τον κορμό σου

Ιωάννα Τζανή
5 ολιγόλεπτες ασκήσεις για να γυμνάσεις τα πόδια και τον κορμό σου

Κάθε άσκηση διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Ναι, οι προπονήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό είναι εξαιρετικές και βολικές, αλλά μερικές φορές η προσθήκη αξεσουάρ γυμναστικής μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Αν θέλεις να γυμνάσεις και να δυναμώσεις τα πόδια και τον κορμό σου σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε για εσένα 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας δίσκους. Κάθε άσκηση απαιτεί λιγότερο από πέντε λεπτά και είναι πολύ εύκολη.

Οι 4 μοναδικές ασκήσεις που χρειάζεσαι για να γυμνάσεις ολόκληρο το σώμα σου

Το πρόγραμμα γυμναστικής:

  • Second position slides
  • Oblique slides
  • Lateral lunge slides
  • Knee tucks
  • Bridge hamstring curls

#1. Second position slides

How to: Στάσου με τα πόδια ενωμένα παράλληλα με έναν δίσκο κάτω από το ένα πόδι. Πίεσε αυτό το πόδι στο πάτωμα καθώς περιστρέφεις τους γοφούς και σύρε το πόδι σου. Χρησιμοποίησε τους εσωτερικούς μηρούς για να επαναφέρεις αυτό το πόδι παράλληλα.

#2. Oblique slides

How to: Σε θέση σανίδας με έναν δίσκο κάτω από κάθε πόδι, σύρε το δεξί πόδι στο πλάι και σήκωσέ το όσο πιο ψηλά μπορείς. Επανάλαβε με την άλλη πλευρά.

#3. Lateral lunge slides

How to: Στάσου με τα πόδια ενωμένα παράλληλα και έναν δίσκο κάτω από το ένα πόδι. Κράτα τα πόδια σου παράλληλα καθώς πηγαίνεις το πόδι στο πλάι. Χρησιμοποίησε τους εσωτερικούς μηρούς για να επαναφέρεις το πόδι παράλληλα.

#4. Knee tucks

How to: Σε ψηλή θέση σανίδας, τοποθετήστε ένα ρυθμιστικό κάτω από κάθε πόδι. Φέρτε και τα δύο γόνατα προς το στήθος σε ένα γόνατο και σύρετέ τα πίσω στη θέση σανίδας.

#5. Bridge hamstring curls

How to: Βάλε έναν δίσκο κάτω από κάθε πόδι και σήκωσε τους γοφούς σου σε στάση γέφυρα. Κρατώντας τους γοφούς σου ψηλά, σύρε και τα δύο πόδια μακριά από το σώμα σου μέχρι να φτάσεις στην πλήρη έκταση. Κράτα τους γοφούς σου καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης.