5 ασκήσεις για να απαλλαγείς από τα παχάκια στη μέση - ναι μπορείς

5 ασκήσεις για να απαλλαγείς από τα παχάκια στη μέση - ναι μπορείς

Απόκτησε πιο λεπτή μέση εντάσσοντας αυτές τις πολύ απλές ασκήσεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Τα «πλαϊνά» στη μέση μας, όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε, είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς μισούμε, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντρών, που τα λατρεύουν!

Όμως επειδή το ζήτημα είναι να αρέσουμε κυρίως και πρωτίστως σε εμάς και μετά στους άλλους, εάν το λίπος στη μέση είναι κάτι που σου χαλάει τη διάθεση όταν πρόκειται να πας στην παραλία ή να βάλεις ένα χαμηλοκάβαλο σορτσάκι, εμείς σου έχουμε 5 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από αυτό.

Το καλύτερο απ' όλα; Μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι, ενώ ο μοναδικός εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι ένας αλτήρας στο βάρος που προτιμάς.

Το πρόγραμμα γυμναστικής:

  • Πλάγια ροκανίσματα σε όρθια στάση με αλτήρα
  • Standing DB Twist
  • Mermaid lift με αλτήρα
  • Σανίδα ισορροπώντας στις παλάμες
  • Plank knee

#1. Πλάγια ροκανίσματα σε όρθια στάση με αλτήρα

How to: Πάρε έναν ελαφρύ αλτήρα και ξεκίνα ισορροπώντας στο ένα πόδι. Κάνε έκταση του άλλου ποδιού καθώς απλώνεις τον ίδιο πλευρικό βραχίονα πάνω από το κεφάλι σου. Διατηρώντας την ισορροπία σου, οδήγησε το γόνατό σου προς τον αγκώνα σου.

#2. Standing DB Twist

How to: Ξεκίνα με έναν αλτήρα στο δεξί σου χέρι με το χέρι τεντωμένο προς τα πάνω δίπλα στο κεφάλι σου. Τράβηξε τον αγκώνα προς το αντίθετο γόνατο καθώς οδηγείς αυτό το γόνατο προς το στήθος σου. Με έλεγχο, επίστρεψε πίσω για να ξεκινήσεις και επανάλαβε αργά με τους κοιλιακούς σου να ελέγχουν την κίνηση, όχι την ταχύτητά σου.

#3. Mermaid lift με αλτήρα

How to: Ξάπλωσε στο πλάι με το κάτω χέρι τεντωμένο μπροστά σου και το βάρος σου ανάμεσα στους μηρούς σου . Σταύρωσε τα πόδια σου και σήκωσέ τα προς τα πάνω, φέρνοντας την πλάτη και τη σπονδυλική σου στήλη στον αέρα και ελέγχοντας τα πόδια σου. Φέρε ξανά την πλάτη στο έδαφος και χαμήλωσε ταυτόχρονα το πάνω μέρος του σώματός σου. Συνέχισε να σηκώνεις τα πόδια και το πάνω μέρος του σώματός σου προς τα πάνω πάνω και να χαμηλώνεις με έλεγχο.

#4. Σανίδα ισορροπώντας στις παλάμες

How to: Ξεκίνα σε θέση σανίδα, ισορροπώντας στις παλάμες και τοποθετώντας έναν αλτήρα κάτω από τους γοφούς αου. Χαμήλωσε τους γοφούς σου σε κάθε πλευρά και δέσμευσε τη σπονδυλική σου στήλη για να φέρεις τους γοφούς σου προς τα πίσω.

#5. Plank knee

How to: Ξεκίνα αυτή την άσκηση σε στάση ψηλής σανίδας και λύγισε το ένα γόνατο για να το φέρεις κάτω από το σώμα σου. Φέρε αυτό το γόνατο προς τον αντίθετο αγκώνα και μετά περίστρεψέ το εξωτερικά για να το φέρεις μακριά από το σώμα σου. Συνέχισε να περιστρέφεις τους γοφούς σου καθώς σταυρώνεις το γόνατό σου κάτω από το σώμα σου και εξωτερικά στο πλάι καθώς ελέγχεις αυτή την εγκάρσια περιστροφή.

Cover photo: @dananozime