Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γυμνάζεσαι μετά από ένα hangover

Ιωάννα Τζανή
Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γυμνάζεσαι μετά από ένα hangover

Όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Έχουμε 2022 και ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει τη θεραπεία για το hangover. Γιατί να μην υπάρχει ένας

μαγικός τρόπος να ανακουφιζόμαστε άμεσα από τις κακές μας επιλογές;

Οι συνέπειες της επόμενης μέρας - όπως ο έντονος πονοκέφαλος και η κακή ψυχολογία - μας υπενθυμίζουν ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το αλκοόλ, όμως επειδή δεν είμαστε αλάνθαστες και τα hangovers συμβαίνουν, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τουλάχιστον τι δεν πρέπει να κάνουμε.

6 ασκήσεις για να σμιλέψεις τους γλουτούς όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Αλκοόλ και καφεΐνη

Παρόλο που η επιλογή ενός δυνατού καφέ μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις προσωρινά σε κατάσταση εγρήγορσης, δεν θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο άγχος στα επινεφρίδια μας ή να επιδεινώσουμε τις αφυδατωτικές επιδράσεις στο ήδη αφυδατωμένο σώμα μας.

Η καφεΐνη είναι αγγειοσυσταλτικό, οπότε η κατανάλωση μικρής ποσότητας εάν το κεφάλι σου πάει να «σπάσει», μπορεί να βοηθήσει. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις και να πιεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό μαζί με τον καφέ ώστε να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός σου.

cocktail-(3).jpg

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει;

Η κίνηση του σώματος και ο ιδρώτας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικά για να συνέλθεις από το προηγούμενο βράδυ. Οι ειδικοί προτείνουν προπονήσεις χαμηλής έντασης, αλλά μην το παρακάνεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Παρόλο που η χαλαρή προπόνηση θα σου κάνει καλό, το να πιέσεις το σώμα σου όταν βρίσκεται σε κατάσταση ολικής εξάντλησης δεν είναι ο τρόπος επιστροφής στην ισορροπία. Άφησε το σώμα σου να ξεκουραστεί και να αποκατασταθεί προκειμένου να αποφύγεις την πρόκληση επιβλαβών φλεγμονών. Το αλκοόλ είναι μια φλεγμονώδης ουσία, επομένως είναι σημαντικό να είσαι χαλαρή το πρωί (και όλη την επόμενη μέρα γενικότερα).

Συχνά υποφέρουμε και από ένα συναισθηματικό hangover - νιώθουμε άγχος και ανησυχία για όσα είπαμε το προηγούμενο βράδυ, όταν δεν ήμασταν ο εαυτός μας, και φυσικά, το αλκοόλ είναι μια ουσία που μειώνει τη σεροτονίνη μας.

Η αλήθεια είναι πως η γυμναστική μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη και το άγχος, όμως θα πρέπει να ακούσεις το σώμα σου και να χαλαρώσεις την επόμενη μέρα. Ωστόσο, εάν θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις προπόνηση, επίλεξε τη yoga ή το περπάτημα.