6 ασκήσεις για να σμιλέψεις τους γλουτούς όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Ιωάννα Τζανή
6 ασκήσεις για να σμιλέψεις τους γλουτούς όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη

5λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής, που δεν απαιτεί καν εξοπλισμό!

Δεν έχουμε πάντα τον χρόνο ή τον εξοπλισμό για να κάνουμε μια περίπλοκη προπόνηση, γι' αυτό μας αρέσει να βρίσκουμε προπονήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό, όπως αυτό το booty burn που θα σου δείξουμε σήμερα!

Στο παρακάτω βίντεο, η γυμνάστρια Bridget O'Carroll μας δείχνει τις 6 top ασκήσεις για γλουτούς, που απαιτούν μόλις 5 λεπτά από τον χρόνο σου. Είναι ένας συνδυασμός αμφίπλευρων (και των δύο πλευρών) και μονόπλευρων (μία πλευρά τη φορά) κινήσεων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τους γλουτούς και να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πιο σμιλεμένα οπίσθια.

5 ασκήσεις για να απαλλαγείς από τα παχάκια στη μέση - ναι μπορείς

Το πρόγραμμα γυμναστικής:

  • Γέφυρα γλουτών
  • Butterfly bridge
  • Fire hydrant circles
  • Fire hydrant sweep
  • Ανύψωση γλουτών
  • Ανύψωση μηρών

#1. Γέφυρα γλουτών

How to: Ξάπλωσε στο στρώμα και σήκωσε τους γοφούς σου ασκώντας πίεση. Στη συνέχεια χαμήλωσε αργά μέχρι οι γοφοί σου να αιωρούνται ελάχιστα πάνω από το στρώμα και επανάλαβε.

#2. Butterfly bridge

How to: Διατήρησε την ίδια στάση με την προηγούμενη άσκηση, αλλά φέρε τα γόνατά σου προς τα έξω και ένωσε τις πατούσες σου. Σήκωσε τους γοφούς σου πάνω-κάτω, ασκώντας πίεση στους γλουτούς.

#3. Fire hydrant circles

How to: Ακούμπησε τις παλάμες σου στο στρώμα και σήκωσε το δεξί σου γόνατο μέχρι πάνω, κάνε κύκλο προς τα εμπρός και μετά άλλαξε κατευθύνσεις.

#4. Fire hydrant sweep

How to: Ακούπμησε τον αριστερό σου αγκώνα στο στρώμα, σήκωσε το δεξί σου γόνατο μέχρι πάνω, φέρε το γόνατο στον ώμο σου και μετά πάλι πίσω. Το γόνατο πρέπει να παραμένει σε γωνία 90 μοιρών καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης.

#5. Ανύψωση γλουτών

How to: Διατήρησε την προηγούμενη θέση, ακουμπώντας τον έναν αγκώνα στο στρώμα. Τέντωσε το δεξί σου πόδι πίσω και πήγαινέ το πάνω-κάτω, χωρίς να αγγίξεις καθόλου το έδαφος.

#6. Ανύψωση μηρών

How to: Ακούμπησε την αριστερή σου παλάμη και το αριστερό σου γόνατο στο στρώμα και σήκωσε ψηλά το δεξί σου πόδι. Πήγαινέ το πάνω κάτω και επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.