Οι γυναίκες με τέλεια στάση σώματος κάνουν καθημερινά 5 συγκεκριμένες ασκήσεις

Ιωάννα Τζανή
Οι γυναίκες με τέλεια στάση σώματος κάνουν καθημερινά 5 συγκεκριμένες ασκήσεις

5 λεπτά από τον χρόνο σου αρκούν για να τις εντάξεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου.

Οι περισσότερες από εμάς περνάμε πολλές ώρες της μέρας μας καμπουριασμένες, είτε δουλεύοντας σε υπολογιστή, είτε παρακολουθώντας TikToks, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει αρνητικά τη στάση του σώματός μας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξεις τη στάση του σώματός σου προς το καλύτερο, θα πρέπει να δώσεις έμφαση στις ασκήσεις πλάτης και ώμων.

Η Νatalie Portman έχει στον νέο Thor τα πιο γραμμωμένα χέρια και βρήκαμε τις ασκήσεις που έκανε

Η παρακάτω προπόνηση - η οποία διαρκεί μόλις 5 λεπτά! - επικεντρώνεται σε αυτά τα δύο σημεία του σώματος και είναι εξαιρετική για να διορθώσεις την κατάσταση σε χρόνο dt.

Οι ασκήσεις:

  • Περιστροφή χεριών
  • Περιστροφή ώμων
  • Πιέσεις ώμων
  • Half bow
  • Lateral raise hold

#1. Περιστροφή χεριών

How to: Γονάτισε στο στρώμα γυμναστικής και άπλωσε τα χέρια του σχηματίζοντας ένα «Τ». Περίστρεψε τις παλάμες σου προς τα πίσω, στη συνέχεια λύγισε αργά τους αγκώνες σου, πίεσε τις ωμοπλάτες και περίστρεψε τις παλάμες σου προς τα επάνω.

#2. Περιστροφή ώμων

How to: Βάλε τους αγκώνες στη μέση σου, με τις παλάμες να κοιτούν η μια την άλλη, σε απόσταση μέχρι το πλάτος των ώμων. Περίστρεψε τον ώμους σου κρατώντας τους αγκώνες κολλημένους στον κορμό σου και μετά επίστρεψε αργά στην αρχική σου θέση.

#3. Πιέσεις ώμων

How to: Στάσου σε έναν τοίχο και να πίεσε τους αγκώνες, τους καρπούς και τα χέρια σου, κρατώντας τους ώμους σου ίσιους και ανοιχτούς. Επέκτεινε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι και, στη συνέχεια, κατέβασέ τα προς τα κάτω σε γωνία 90 μοιρών.

#4. Half bow

How to: Κράτα τους αγκώνες σου σε γωνία 90 μοιρών, στη συνέχεια κατέβασε τα χέρια σου μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο των ώμων σου και περίστρεψέ τα πίσω προς τα πάνω.

#5. Lateral raise hold

How to: Τέντωσε τα χέρια σου σχηματίζοντας ένα «Τ» και κράτησε για 1 λεπτό ή όσο αντέχεις.

Cover photo: @shaninamshaik